В последната седмица на месец юни земната магнитосфера ще бъде

...
В последната седмица на месец юни земната магнитосфера ще бъде
Коментари Харесай

„Космическо време“: Изпращаме юни с риск от геомагнитна буря

В последната седмица на месец юни земната магнитосфера ще бъде относително спокойна. Около 27 и 28 юни има възможност за геомагнитни разстройства поради въздействието на заредени частици от Слънцето.

Засега прогнозата е, че тези разстройства няма да прераснат до геомагнитни стихии. Но слънчевите петна и изригванията може да усложнят галактическото време и въздействието му върху нашата планета.

Снимка: NASA

По-значителни условия за слаби и междинни геомагнитни стихии има през първото десетдневие на месец юли. Но тогава прогнозата може да се промени, по тази причина следете нашата графа „ Космическо време “ за настоящи данни.

Снимка: NASA

В очакване на по-висока слънчева интензивност, в края на юни и началото на юли ще имаме опция за наблюдаване на „ падащи звезди “. Те са от метеорния поток Юнски Боотиди и максимумът им се чака да бъде в 1 часа през нощта на 27 против 28 юни, оповестява Пенчо Маркишки от Института по астрономия към Българска академия на науките.

Снимка: NASA

Радиантът или точката, по отношение на нашата вероятност, от която ще дойдат метеорите е съзвездието Воловар. Юнските боотиди са малко по-бавни от останалите метеори и всекидневно имат жълто-оранжев цвят. Те са изключително подобаващи за наблюдаване и снимане от феновете астрофотографи.

Още за галактическото време и геомагнитните стихии можете да научите тук:

Защо не би трябвало да се доверяваме на подправени новини
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР