В последната седмица един от светските скандали се оказа грозна

...
В последната седмица един от светските скандали се оказа грозна
Коментари Харесай

Измамници точат пари с фалшиви профили! Правят се на Плачков и Софка! Ментета на Орлин Горанов и Иван Христов събират приятели

В последната седмица един от светските кавги се оказа грозна онлайн кражба от името на поета и артист Калоян Димитров Балан.

Измамник криещ се зад подправен профил на създателя, дава отговор на известия и желае пари. Схемата бе разобличена от същинския актьор в формалния му профил в Instagram. Реалният профил на Калоян във Facebook е блокиран от  недоброжелателите му, по тази причина той не може да види оповестеното наличие, както и да реализира връзка с двойника си.

" Приятели, от няколко дни имам фалшив профил във фейсбук, който изнудва хората за пари. Не е смешка работа, мен ме е блокирал и не мога да го рапортувам, само че ви апелирам да го  извършите. Намерете го... Благодаря ви ", написа Димитров в развлекателната платформа Instagram, където пуска скрийншот на пострадала почитателка. Впечатление прави положителното оформление на страницата. Името на Балан е изписано вярно,  профилната фотография е настояща и подвежда меломаните.

Измамникът желае регистрация, което наложително включва потреблението на кредитна карта. " Не е нужно да се притеснявате. Може да употребявате кредитна карта на вашето семейство или на близко лице, с цел да завършите ", гласи едно от известията му. На този стадий Балан няма да търси правата си в съда, само че в случай че злоупотребите продължат, а него неговите симпатизанти бъдат попарени е подготвен да предприеме нужното с цел да откри съперника си, написа „ Телеграф “.

Софи Маринова стана следващата жертва на машинация, плъзнала в онлайн пространството. Певицата попадна в нагла скица, показана под формата на игра, в която най-големите късметлии могат да си тръгнат с... милиони, къщи и коли. Почитателите на ромската перла, пък са извънредно възмутени от това, което се случва, както и от множеството хора присъединили се с присъединяване в играта, изискванията, на която са оповестени във подправен фейсбук профил. Става дума за до 8 милиона $, които феновете на певицата могат да завоюват, в случай че отбележат месеца на раждането си под пост, оповестен от профил в обществените мрежи с нейното име. Томболата, несъмнено, е чиста машинация, което самата Софи Маринова удостовери неотдавна. " Скъпи почитатели и другари, това е машинация ", написа гласовитата изпълнителка в формалния си профил.

Ментета се пробваха да изкарат пари от артиста Веселин Плачков. " Който от вас има персонална страница, обвързвана с бизнеса или с това, с което се занимава желае да я популяризира/ популяризира - дано да ми написа коментар под обявата “,  гласи известие в страницата на подправения профил.  За това сигнализира самата звезда от сериала „ Пътят на достойнството “. " Само да осведомявам, че този профил не е мой,  в този момент ще бъде докладван “,  заяви Плачков.

С подправени профили през последните месеци се оказаха още артистът Орлин Горанов и водещия и продуценти Иван Христов.  За измамата с Горанов заяви Ани Халваджиян, откакто получила покана за другарство от непознатия притежател на акаунта. „ Усъмних се, попрегледах, попитах, не е той, сори “,  обясни Халваджиян в обществените мрежи. За  две седмици и половина индивидът зад него съумял да набере над 2000 другари, измежду които и сътрудници на изпълнителя на „ Светът е за двама “.

Иван Христов и фамилията му през лятото също пропищяха от лъжец в интернет , който се показва за него. Копирал данните на продуцента, разгласил негови фотоси, а профилът който наподобява съвсем като достоверен, бързо събрал над 2000 другари, множеството известни персони, които са се хванали на измамата.

Хакери още веднъж погнаха рапъра Тото от „ СкандаУ “. Изпълнителят сигнализира, че някой се опитал да влезе в профила му в Instagram. Той предизвести хакерите да спрат тъй като към този момент разполага с IP адресите им. От обявата му разбираме още, че това напълно не е първият път който, някой се пробва да му влезе в профила.

" Зор да влезете на Тото в Instagramа-а? И какво ще видите толкоз? Ще ми го вземете и ще кажете:  „ Тото дай 10 000 лева " Знаеш ли по кое време? Ще си направя нов. Получавам кодове и IP адресите ви и знам къде живеете към този момент ", закани се артистът.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР