В последната пълна седмица на януари характерът на времето ще

...
В последната пълна седмица на януари характерът на времето ще
Коментари Харесай

Изпращаме януари със сняг

В последната цялостна седмица на януари характерът на времето ще се приближи до зимата. Температурите ще се намалят и в композиция с динамичните процеси в Средиземноморието ще обезпечат снеговалежи, предава Нова тв.

В понеделник ще е облачно и прохладно в цялата страна. Вятърът – леден от североизток и с по-силни пориви в някои региони на Дунавската низина. Валежите, най-вече от дъжд, ще са в западната половина на страната.

Дневни температури – сред 7 и 12 градуса. В междинната и високата част на планинските масиви в Западна България ще вали сняг. Ще е прохладно с дневни температури сред минус 2 и плюс 4 градуса, по отношение на надморската височина.

С спирания преваляванията ще продължат и във вторник, още веднъж в регионите на запад.

Заради по-ниските температури обаче в планините и по високите котловини ще падне сняг. Не се чака забележителна нова снежна завивка.

Пореден средиземноморски циклон ще засегне страната ни от четвъртък до неделя с по-значителни превалявания в първите два дни. Заради нахлуващия леден въздух преваляванията ще са от сняг на повече места в страната, само че още веднъж най-много в западна, централна и тук-там в Североизточна България.

Температурите ще се намалят осезаемо и към края на работната седмица заран термометрите ще падат до минус 7 – минус 8 градуса, денем – от нула до 5 – 6 градуса.

В последните 2-3 дни на януари и първите на февруари облачността ще е с повече разкъсвания, само че ще остане студено със зимни температури. Има изгледи за превалявания, които на множеството места ще са от сняг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР