В последен мач по програма през днешния ден в Хюстън

...
В последен мач по програма през днешния ден в Хюстън
Коментари Харесай

Хюстън: Иснър надделя в американското дерби; Опелка си осигури мач с Кирьос!

В финален мач по стратегия през днешния ден в Хюстън на корта излязоха Джон Иснър и Франсис Тиафо, които предстоеше да дефинират последния полуфиналист на конкуренцията в Тексас. Двубоят мина под превъзходството на сервиращите в по-голямата си част, продължителните разигравания липсваха, като в същото време играта биваше накъсвана от нападателния жанр на двамата американци, само че спокойствието, което запазваше колосът, се оказа основно и той стигна до крайния триумф след 6:4 2:6 6:3, заковавайки часовника на тъкмо два астрономически часа. Световният номер 27 следва да срещне Кристиан Гарин в конфликт за място на финала.

208-сантиметровият тенисист попадна в сложна обстановка още на старта, само че с помощта на началния си удар се измъкна без да инкасира пробив. Трудностите за колоса се завърнаха в края на частта, когато още веднъж бе опрян до стената, само че по сходство на предходния случай той ги отрази. Получил нужната убеденост, Иснър повиши равнището си доста в идния гейм, като заигра ослепително на ретур и справедливо с пробив в последния вероятен миг отмъкна откриващия сет.

Тиафо се абстрахира от позволените грешки в края на първата част, стартира да варира добре с ударите си, което незабавно даде резултат и той поведе с ранен пробив задатък. Идният сервис гейм на по-младия от двамата американци се оказа от голямо значение, откакто продължи над 10 минути, само че международният номер 30 се базира на всичко от репертоара си и резервира своето подаване. Тиафо мигновено се възползва от последвалия спад при противника си, с цел да осъществя нов пробив, с който изравни резултата в обособените елементи и вкара мачът в решителната му фаза.

В началото на третия сет Иснър изглеждаше видоизменен, стоеше в пъти по-добре в размяната на удари от главната линия, като тази смяна в игровата му процедура се оказа позитивна и той се приближи до успеха с помощта на ранен пробив. Веднъж осъществил брейк, колосът одобри отбранителна роля на корта, като само опитваше да печели своите подавания, което съумя да прави с лекост, записвайки 75% успеваемост на начален удар, с цел да се поздрави с крайния триумф под аплодисментите на своите сънародници по трибуните в Хюстън.

Another day, another three-set win for
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР