В последен мач от 12-ия кръг на Серия А Рома

...
В последен мач от 12-ия кръг на Серия А Рома
Коментари Харесай

Рома настигна Юве, интрига на Олимпико нямаше

В финален мач от 12-ия кръг на Серия " А " Рома победи с 3:1 гостуващия Торино и се изравни по точки с третия във краткотрайното класиране Ювентус. Ранен червен картон на Вилфрид Синго сложи " биковете " в тежка обстановка, а домакините се възползваха и на почивката към този момент водеха с 2:0 след попадения на Хенрих Мхитарян и Жордан Верету. Лоренцо Пелегрини (68') дефинитивно постави завършек на интригата, а Андреа Белоти върна един гол след безобразна неточност в отбраната на " джалоросите ".

Преди този мач Рома сподели мускули с 5 гола във вратата на Болоня, а Торино загуби вкъщи от Удинезе и остана в зоната на изпадащите. Дори и " биковете " да са имали очаквания за позитивен резултат на " Олимпико ", след изгонването на Синго бързо стана ясно, че Рома елементарно ще стигне до трите точки.

Очакаше се, че Пауло Фонсека може да даде отмора на Хенрик Мхитарян преди дербито с Аталанта, само че арменецът стартира от първата минута. Лоренцо Пелегрини получи по-офанзивна роля, а Педро Родригес, който изтърпя наказване, беше измежду запасите. Крис Смолинг пък се появи в титулярния състав за първи път от 8 ноември.

Въпреки че получи избор на доверие от управлението, треньорът на Торино Марко Джампаоло е под все по-голямо напрежение. Търсейки някаква смяна в образа на отбора си, той предприе съществени разбърквания измежду стартовите 11. На вратата застана Ваня Милинкович-Савич вместо Салваторе Сиригу. По-малкият брат на звездата на Лацио Сергей Милинкович-Савич не беше започвал мач от Серия " А " повече от две години. Армандо Ицо, Томас Ринкон, Рикардо Родригес, Кристиан Ансалди и Николас Нкулу седнаха на пейката, а дебют като титуляр в италианския хайлайф направи Алесандро Бонджорно. В предни позиции на Андреа Белоти помагаше Саша Лукич.

Серия А 19 кръг, неделя 24 януари  Рома 20:30  Специя
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР