В Портланд започна съдебен процес, свързан с колективен иск на

...
В Портланд започна съдебен процес, свързан с колективен иск на
Коментари Харесай

В Портланд започна съдебен процес за катастрофални горски пожари през 2020 г.

В Портланд стартира правосъден развой, обвързван с групов иск на стойност 1,6 милиарда $ против компанията " Пасификорп " (PacifiCorp) поради пагубните горски пожари в Орегон през Деня на труда 2020 година, съобщи Асошиейтед прес.

При пожарите през 2020 година починаха девет души, изгоряха повече от 4 856 квадратни километра в Орегон и бяха разрушени до 5000 къщи и постройки. 

" Пасификорп " е главният ответник в правосъдните разногласия, произлизащи от пожарите, оповестява " Дъ Орегониън/Орегонлайв ".

Базираната в Портланд компания за комунални услуги, втората по величина в Орегон, не е серпантина електрозахранването на своите 600 000 клиенти по време на съпроводена със мощни ветрове стихия. Нейните електропроводи основават предпоставки за голям брой пожари, един от които е почнал в обслужваната от " Пасификорп " територия в Калифорния и се е разпрострял в Орегон.

Съдебните заседатели по делото в окръг Мултнома ще дефинират отговорността на компанията, в случай че има такава, за четири от тези пожари, написа Българска телеграфна агенция.

Съдебният развой, без значение от изхода, евентуално ще промени метода, по който електрическите компании в Орегон реагират на възходящите опасности от горски пожари в изискванията на климатични промени, непрекъсната суша и внезапно увеличение на междинния брой на изгорелите площи годишно, показва АП.

Никълъс Росиня, юрист на ищците, изиска от правосъдните заседатели да потърсят отговорност от " Пасификорп "  за това, че не е спряла електрозахранването в Деня на труда през 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР