В поредно интервю за западна медия сръбският президент Александър Вучич

...
В поредно интервю за западна медия сръбският президент Александър Вучич
Коментари Харесай

Вучич: Искаме допълнителни сили на Кейфор в Северно Косово

В следващо изявление за западна медия сръбският президент Александър Вучич декларира, че страната му няма интерес от спор с Косово. Напрежението сред двете съседки ескалира предходната седмица след престрелка, при която починаха четирима души,трима от които етнически сърби. И Вучич, и силовият му министър упорстват за в допълнение разполагане на сили на Кейфор в региона.
Сръбската войска счита, че е потребно да се обезпечи в допълнение наличие на частите на КФОР в Косово и Метохия и че това би подобрило най-малко до известна степен сигурността и сигурността на нашия народ в тези региони.
Милош Вучевич, министър на защитата на Сърбия

Командващият сръбската войска от своя страна акцентира, че патрулите по граничния регион работят с естествен режим:
От този миг армията на Сърбия разполага с 4500 ангажирани членове в сухопътната зона, които имат опция да следят, обезпечават и въздействат върху положението на сигурността в Република Сърбия. Смятам, че е доста значимо да се знае, че е нормализиран режимът на работа на частите в петкилометровата зона за сигурност по линията с Косово и Метохия. Това значи постоянен брой ангажирани единици в сухопътната зона за сигурност.
Милан Мойсилович, командващ сръбската войска

Междувременно държавното управление в Косово от своя страна неведнъж предизвести, че Сърбия евентуално се приготвя за война. Президентът на Косово Вьоса Османи разяснява пред няколко западни издания, че дейностите на Белград наподобяват тези на Москва преди анексията на Крим.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР