В поредния си тест по пътя към рекордите Ливърпул посреща

...
В поредния си тест по пътя към рекордите Ливърпул посреща
Коментари Харесай

Може ли "Юнайтед" отново да спре гладния за успехи "Ливърпул"

В следващия си тест по пътя към върховете " Ливърпул " посреща " Манчестър юнайтед ". Голямото дерби на британския футбол опълчва двата най-титулувани тима в историята, като мачът е в 18.30 ч. и ще бъде излъчен по DIEMA SPORT 2.

Двата отбора влизат в дуела от разнообразни позиции. " Ливърпул " лети високо и се е устремил към първа купа в шампионата от 30 години след 20 победи в първите си 21 мача, до момента в който " Юнайтед " ще се опита да избави сезона с влизане измежду първите четири.

" Ливърпул " е непобеден в 38 следващи срещи във Висшата лига, в които записа 33 триумфа и пет равенства. Това е третата най-дълга серия във Висшата лига след тези на " Арсенал " и " Челси ". Двата тима остават в историята надлежно с 49 и 40 мача без загуба, като и двете серии стопираха след провали от " Юнайтед ".

Именно " алените дяволи " са единственият тим, който взе точка от " Ливърпул " през този сезон след равенството на " Олд трафорд ". Това беше единствената неверна стъпка на мърсисайдци в последните 30 мача във Висшата лига, като отборът на Юрген Клоп завоюва всички останали 29 дуела.


© Associated Press

" Юнайтед " е единственият тим, който взе точки от " Ливърпул " през сезона

" Ливърпул " е и в серия от 18 следващи победи вкъщи в шампионата, с което е на три от върха на клуба, подложен през 1972 година Ако съумеят да се разпишат против " Юнайтед ", мърсисайдци ще имат вкаран гол във всеки от първите си 22 мача във Висшата лига, с което ще подобрят достижението си от сезон 1933-34.

Тимът обаче изпитва компликации в мачовете с " Юнайтед ", като " Ливърпул " има едвам един триумф в последните 11 дуела против противника във Висшата лига, а шест от последните осем срещи във всички шампионати приключиха наедно.

" Това е просто футболен мач и има избрани неща, които би трябвало да създадем. Колкото по-добър е противникът, толкоз по-постоянни би трябвало да сме в представянето си на терена. Мачът изисква от нас да бъдем съвършени ", сподели Клоп в навечерието на дуела.

Германският експерт ще може да разчита на бранителя Жоел Матип и халфа Фабиньо, които са възобновени след травми.

 Голмайсторът на
© Associated Press

Голмайсторът на " Юнайтед " Маркъс Рашфорд (в червено) е под въпрос за дербито

Пред мениджъра на " Юнайтед " Оле Гунар Солскяр стои голяма въпросителна - дали голмайсторът на отбора Маркъс Рашфорд ще бъде на линия за мача на " Анфийлд ". Нападателят има проблеми в гърба и присъединяване му е под въпрос.

Рашфорд е основната движеща мощ на отбора през сезона, като има 14 гола във Висшата лига. Англичанинът вкара седем от последните 15 попадения на " Юнайтед " в шампионата.

Положително за " алените дяволи " е, че те нямат загуба в мачовете против първите четири тима в класирането през сезона. Тимът на Солскяр победи " Манчестър сити " и приключи наедно с " Ливърпул ", " Лестър " и " Челси ".

" Нуждаем се от доста мощно показване, с цел да отидем там и да спечелим ", сподели Солскяр. Според норвежеца тимът му би трябвало да приближи до равнището, което сподели при триумфа над " Сити " през декември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР