В поредна криминална сага се е замесил кметът на пловдивското

...
В поредна криминална сага се е замесил кметът на пловдивското
Коментари Харесай

Предизборна издънка: Кмет в жесток въргал с ченгета - псувал и млатил наред

В поредна престъпна сага се е замесил кметът на пловдивското село Дълго поле Тодор Танански. Преди към 10 дни в полицията в Хисар бил получен сигнал за висока музика в Дълго поле а било 1 часа през нощта.

На място двама служители на реда, които отишли на инспекция, видели към 50-60 души. Те чествали навън с висока музика и професионален диджей раждането на дете.

Ченгетата се показали, споделили какъв е мотивът за визитата им и, че според новия закон никой няма право на високо озвучаване след 23 часа през нощта.

Диджеят се подчинил на разпореждането и спрял музиката. В този миг към служителите на реда се доближил бащата на новороденото и споделил, че в случай че би трябвало да се постановат някакви наказания, то те би трябвало да са към него.

Дал си документът за идентичност, а служителите на реда се отправили с него към автомобила, с цел да довършат служебните си отговорности. В този миг те били заобиколени от група от 15 мъже. Празнуващите били очевидно пияни и много нападателно настроени, защото купонът им бил пресечен.

Най-много от всички псувал, викал и заплашвал кметът на селото Тодор Танански. Той заплашвал ченгетата, че ще се погрижи да бъдат уволнени. Приближил се към единия от служителите на реда, сграбчил персоналната карта на домакина и избягал.

Полицаите викнали подкрепление и трима техни сътрудници пристигнали на място.

Сагата приключила с бягството на Танански. Докладвано е в прокуратурата в Пловдив. Предвид това, че кметът се е укрил е разпоредена незабавна инспекция по проблема.

Очаква се магистратите да вземат решение дали ще образуват досъдебно произвеждане.

БЛИЦ напомня, че Танански е осъждан и сега изтърпява присъда пробация за причиняване на телесна щета по хулигански аргументи на арбитър по време на футболен мач.

БЛИЦ напомня също, че от Танански като кмет и длъжностно лице се чака да съблюдава реда и закона и да подкрепя активността на полицейските чиновници по защита на публичния ред, а не да прави незаконни дейности.

На изборите през октомври Тодор Танански още веднъж ще бъде претендент за кмет на родното си село.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР