В поредицата от лични интервюта с кандидат-депутати днес гост в

...
В поредицата от лични интервюта с кандидат-депутати днес гост в
Коментари Харесай

Лични интервюта преди вота: Д-р Симидчиев през погледа на сина му като баща демократ

В поредицата от персонални изявленията с кандидат-депутати през днешния ден посетител в „ Тази неделя “ беше доктор Александър Симидчиев, който е лидер на листата на “Демократична България” в София-област.

Той описа за избора си на специалност и че тя е обвързвана със сина му, който го дефинира пък като татко демократ, тъй като е оставил избора в ръцете на децата си.

Снимка: bTV

„ Реших да стана доктор, тъй като желаех нещо друго, взех решение да съм пулмолог поради разпределението, което в случай че бях избрал друга компетентност, трябваше да е отдалечен завършек на България, a брачната половинка ми към този момент работеше до София. Затова избрах Перник, където имаше едно място в болница за туберкулоза. Това се случи, тъй като искахме да запазим фамилията цяло “, спомня си доктор Симидчиев.

Синът му Димитър описа пък, че не е знаел за това, само че в този момент свързва разумно за какво с майка му са го чакали на гарата да се върне от Перник.

Д-р Симидчиев показа, че е доста благополучен, че и синът му, и щерка му са сполучливи и имат до себе си прелестни половинки, въпреки и да не са тръгнали по неговия професионален път.

Освен науката в живота на лекаря участва и магията, от дребен се увлича по фокусите, въодушевен от собствен преподавател.

Димитър споделя, че пандемията обаче малко го е отдалечила от фамилията поради многото задължения.

" Той обича да прекарва време с внуците и ми е дал голям избор да поема в посоката, която аз желая в професионален проект, татко демократ е ", сподели още синът на пулмолога.

Димитър се занимава с гейм дизайн, а дъщерята на доктор Симидчиев има пекарски бизнес.

Лекарят разяснява и тематиката с имунизациите, като изясни, че няма доказателствата, че неблагополучията с няколкото пациента са свързани с имунизацията.

„ Виждаме в последно време, че са малцина неблагополучията и не се разграничават като честото сред имунизирани и неимунизирани и съдим, че не са причинно-следствени с имунизацията, по тази причина полза-риск е удобна, ЕМА по тази причина и не предлага прекъсването на имунизация с този препарат “, съобщи доктор Симидчиев.

„ Тази събота и неделя “ ви показва кандидат-депутати от листите на първите 8 партии и обединения, съгласно изследването на „ Алфа Рисърч “, извършено сред 26 февруари и 1 март, измежду 1013 пълнолетни жители и финансирано от организацията и bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР