В поредицата от лични интервюта с кандидат-депутати днес гост в

...
В поредицата от лични интервюта с кандидат-депутати днес гост в
Коментари Харесай

Лични интервюта преди вота: Мая Манолова през очите на приятелката ѝ Биляна

В поредицата от персонални изявленията с кандидат-депутати през днешния ден посетител в „ Тази събота “ беше Мая Манолова – лидер на листата на коалиция „ Изправи се! Мутри вън! “ в 23 МИР в София. Тя беше в студиото дружно с нейната другарка Биляна, която е шивачка от Дупница.

Манолова изясни, че от нейната политическа групировка са си дали заричане по време на акцията да не демонстрират себе си и фамилиите си, а елементарните жители на страната и по тази причина в студиото не пристигнала със брачна половинка си Ангел Найденов или щерка си Ралица.

„ Биляна е елементарен човек, само че с невероятна мощ и кураж. Благодарение на нея променихме закон и поради този закон хиляди други служащи като нея си получиха заплатите през последните няколко години. Тя поведе своите колежки, с цел да се опълчват на един шеф, който редовно не плащаше заплати “, сподели Манолова.

Биляна описа, че тя се е свързала с Мая Манолова, когато е била омбудсман и към този момент е била обезверена от изискванията на труд. „ Първото ми усещане беше, че пристигна незабавно. Първият човек, който се отзова, беше тя – от всички, които потърсих. Казах си: „ Тази жена ще свърши работа “.

Манолова добави, че ѝ е лишило година и половина, с цел да отбрани работничките от Дупница. „ Искам министър председателят Борисов да види Биляна, желая да я покажа, тъй като с неговия джип няма да стигне до този завод в Дупница, тъй като Биляна, с нейната храброст, свърши повече от обществената министърка на Борисов за цяла година. Вече Фондът за гарантиране на вземания, който трябваше и до тогава да заплаща на такива служащи без заплати, в действителност заплаща – повече от 20 млн. лева са стигнали до тях “, разяснява Манолова.

На въпрос дали Манолова се е възползвала от митинга на майките на деца с увреждания с политическа цел, тя отговори, че това е нечиста сделка.

„ Майките на деца с увреждания са измежду най-близките ми хора, повече от другари. Не ги поканих да дойдат тук, тъй като те напълно умишлено стоят надалеч от предизборната акция, с цел да не излезе, че аз употребявам тяхната драма. Между другари се случват недоразумения, само че ние си прощаваме и продължаваме напред “, добави тя.

Тя добави, че им е поискала амнистия и я е получила. Манолова призна, че фамилията ѝ постоянно се сърди поради нейните отсъствия по работа, само че я поддържат в начинанието ѝ.

Цялото изявление с Мая Манолова вижте във видеото!

„ Тази събота и неделя “ ви показва кандидат-депутати от листите на първите 8 партии и обединения, съгласно изследването на „ Алфа Рисърч “, извършено сред 26 февруари и 1 март, измежду 1013 пълнолетни жители и финансирано от организацията и bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР