В пореден опит да се разграничи от кризата в БНР,

...
В пореден опит да се разграничи от кризата в БНР,
Коментари Харесай

Премиерът насърчи проверки всякакви в БНР – и от парламента, и от Сметната палата

В следващ опит да се разграничи от рецесията в БНР, министър председателят Бойко Борисов одобри да се сътвори поисканата от социалистите краткотрайна парламентарна анкетна комисия за инспекция на изказванията за оказван напън над генералния шеф Светослав Костов и публицисти от публичното радио. " Нещо повече – пленарната зала да одобри решение Сметната палата като най-независим висш орган да влезе и да ревизира цялото ръководство на БНР до момента . Това ще предложа сега ", съобщи министър председателят в петък пред публицисти в Народно събрание.

Малко преди този момент водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложи краткотрайна анкетна комисия да нищи абсурда, а Борисов прикани групата на ГЕРБ " да се причисли незабавно към това решение ".

Подобни комисии обаче на практика не водят до резултати, а само излизат с отчети, които нямат никаква мощ.

Попитан дали ще изиска разпечатките от диалозите на шефа на БНР Светослав Костов, с цел да се разбере кой е желал да бъде отстранена журналистката Силвия Великова, Борисов отговори: " Прокуратурата е самостоятелен орган, кой съм аз да се меся ".

В момента със абсурда към опита за налагане на цензура в БНР и невижданото няколкочасово замлъкване на " Хоризонт " предходната седмица се занимават прокуратурата, ДАНС, Съветът за електронни медии (СЕМ) и медийната комисия в Народното събрание. Кризата избухна откакто новият шеф на радиото Светослав Костов провокира свалянето от ефир на Силвия Великова и отстраняването ѝ от правосъдния сектор, с цел да не отразява събитията към избора на Иван Гешев за основен прокурор. След надигналия се протест в БНР против това решение, Великова бе върната в ефир, само че пък от там изчезна сигналът на " Хоризонт ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР