В Попово ще бъде изградена площадка за домашни любимци с

...
В Попово ще бъде изградена площадка за домашни любимци с
Коментари Харесай

Изградждат площадка за домашни любимци с пари от таксата за притежаване на куче

В Попово ще бъде построена площадка за домашни любимци с пари от таксата за владение на куче. От началото на септември стартира регистрацията на домашни кучета във всички обитаеми места на общината, оповестиха от администрацията ѝ.

Площадката ще бъде построена по направено през 2019 година предложение от жители при разискване на бюджета на общината. Вече е предназначен терен, направена е схема и е обещано позволение от основния проектант Иван Мисирджиев.

Планирано е теренът да бъде ограден с мрежа с височина до два метра. Площадката бъде разграничена на две зони - за дребните и за огромните четириноги. Проектът планува монтиране на пейки, беседки за стопаните, кошчета, уреди за пъргавост и сръчност, както и за разнообразни тренировки на кучетата.

Собствениците на кучета са длъжни да ги записват, като подадат заявление в Информационния център в общинската администрация, а тези по селата - в кметствата.

От таксата се освобождават притежателите на служебни кучета в организациите на бюджетна прехрана, на такива, които се употребяват за опитни цели или от Българския Червен кръст, на кастрирани кучета, на кучета, които съпровождат или охраняват селскостопански животни, които се отглеждат в регистриран животновъден обект, както и ловни кучета.

Такса не се заплаща и при положение, когато кучето е благосъстоятелност на неработоспособен, напомнят от пресцентъра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР