В попфолк бранша истинско приятелство между певици може и трудно

...
В попфолк бранша истинско приятелство между певици може и трудно
Коментари Харесай

Стояна към Ивана: Край, дотук! Ще ходя с друга певица!

В попфолк сектора същинско другарство сред певици може и мъчно да устоява на времето, интригите и конкуренцията, само че дружбата сред Ивана и бузукарката Стояна е таман такава. Неразделни са от близо 30 години и въпреки постоянно да са се карали и даже да се заплашвали, че ще пресечен взаимната си работа, а и другарството си, до разлъка по този начин и не се е стигало.

" Тя ми е като сестра ", споделяла е певицата на народа, която 31 януари чества 55-тия си рожден ден. В началото на кариерата й даже имало клюки, че двете са лесбийки, което откровено ги разсмивало.

Всъщност, двете стават известни таман в тандем. Ивана пее от дете, защото е от жанр на музиканти, само че в младежките си години е имала други проекти за професионална реализация. 

Хитовата изпълнителка, която е от Айтос, е приключила Финанси в Стопанската академия в Свищов и може би щеше да поеме по различен път, в случай че по време на учението си не се бе омъжила. Ивана ражда щерка си Теодора през 1993 година, като малко по-късно се развежда с татко й. За музикална кариера не крояла основни проекти. 

Дори след сполучливото си показване едно лято с оркестъра на своя татко в заведение край морето. Ваня, както е рожденото й име, замествала певицата, която работела с баща й – дълготраен акоредионист, и сътрудниците му музиканти. " Баща ми пристигна и сподели: " Обличай нещо и тръгвай ", споделяла е Ивана. Тя почнала да пее по заведения, като изпълнявала най-вече гръцка музика, около която и среща Стояна.

Двете се срещнали в ресторант в Ямбол. Ивана отишла в заведението, тъй като чула за жена, която свири майсторски на бузуки  нещо изключително рядко даже за Гърция. Вече на място се убедила в гения и професионализма на Стояна и незабавно й предложила взаимна работа. 

Темпераментната бузукарка обаче отказала, тъй като щяла да кандидатства в музикалната академия в Пловдив. По-късно, когато трансформирала проектите си, Стояна се обадила на Ивана и се уговорили да опитат да работят дружно за експериментален интервал. Оттогава са неразделни. Ивана толкоз я обича, че не си показва кариерата си без нея.

Преди време певицата показа за присъединяване, на което отишла без театралната си половинка. Стояна тогава била бременна със сина си. " Имах възприятието, че половината мен я няма ", призна Ивана.

Хитовата изпълнителка продължава да върви по участия с приятелката си и откакто започва професионалната си музикална кариера. До нея Ивана стига отново в тандем със Стояна. Двете работели в заведение в Приморско, когато една вечер шеф на комплекса на " Пайнер " в Харманли - " Приказките ", ги поканил за изява. 

Дамите се съгласили и с огромно неспокойствие се отправили към новото си работно място след края на летния сезон. Когато влезели в ресторанта, разбрали, че стилът на работа в него е много по-различен. Оркестърът трябвало да е музикален декор, до момента в който клиентите вечерят. Само че като певица Ивана е привикнала да излиза на сцената с гръм и тропот. Такъв актьор е, че в случай че не притегли вниманието на публиката още с " добър вечер ", няма да има чувството, че си прави добре работата.

Това се харесало на управата на ресторанта. Впечатлен бил и шефът на " Пайнер " – инж. Митко Димитров, който пристигнал да гледа представянето на Ивана още първата вечер, когато със Стояна стъпили на сцената в " Приказките ".

" Дай да те върша звезда ", споделил той на Ивана и изразил учудването си, че до момента не е имала сходно предложение. Все отново към този момент била на близо 30 години – прекомерно късна възраст, с цел да започва професионално една кариера.

" Аз нямах никакви упоритостта да ставам известна. Беше си ми добре по този начин ", признава Ивана. Искала, несъмнено, и все си мислела, че някой ден ще опитва да си пробие път до огромната сцена, само че сякаш го отлагала поради настоящи задания. Днес е признателна за по този начин стеклите се условия, които я отвели до решението да започва професионалната си кариера. Музиката, споделя Ивана, изпълва душата й. Не приема работата си като такава, тъй като я прави на драго сърце.

Щастлива е и, че към този момент близо 30 години е на сцената със Стояна. Двете са все по този начин близки приятелки, въпреки че се е случвало да се карат и дори в гнева си да се заплашват, че ще поемат по разнообразни пътища. Обикновено скандалите  им били свързани с музика. Просто разногласията им излизали отвън рамките потребната полемика за дадена ария. 

" Край, дотук! Ще заедно съм с друга певица! ", крещяла Стояна, като се ядоса. 

" Добре, заминавай си! ", отвръщала й Ивана. Всеки подобен скандал постоянно приключвал с прегръдка. Певицата е и кръстница на сина на приятелката си, напомня HotArena.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР