В понеделник започва WTA 500 надпреварата в Доха, която се

...
В понеделник започва WTA 500 надпреварата в Доха, която се
Коментари Харесай

Швьонтек и Пегула оглавяват схемата в Доха


В понеделник стартира WTA 500 конкуренцията в Доха, която се обрисува като най-силният женски шампионат от началото на сезона като се изключи Australian Open. Красноречиво доказателство за това е фактът, че международната №20 Каролина Плишкова играе квалификации в Катар. В конкуренцията ще се включат седем тенисистки то Топ 10, като още в първи кръг ще станем очевидци на много завладяващи конфликти.

Защитаващата купата Ига Швьонтек стартира непосредствено от осминафинала, където чака Даниел Колинс или квалификантка. В евентуалния конфликт сред нея и американката, международната №1 ще търси реванш за загубата на полуфинала на миналогодишния Australian Open. В случай, че доближи до четвъртфиналите, Швьонтек би могла да се изправи против Белинда Бенчич или Виктория Азаренка, които стартират присъединяване си надлежно против квалификантка и Ипек Йоз.

Междувременно втората сложена Джесика Пегула чака Медисън Кийс или Йелена Остапенко на осминафинала, след което би могла да се изправи против Паула Бадоса или Дария Касаткина. Сблъсъкът сред Бадоса и Беатрис Хадад Мая несъмнено ще е измежду най-интересните в началната фаза на шампионата.

Третата в схемата Каролин Гарсия ще играе с Каролина Мухова или Мартина Тревизан в първия си мач, а на четвъртфинал може да забележим конфликт сред две от фаворитките в лицето на французойката и поставената под №5 Мария Сакари .

От своя страна четвъртата сложена Кори Гоф ще се изправи против сложна съперничка още на осминафинала в лицето на Петра Квитова или Джън Шуай. Сред евентуалните ѝ съпернички за четвъртфинала са две шампионки от Големия шлем – София Кенин и Барбора Крейчикова, както и международната №11 Вероника Кудерметова, която тази седмица игра четвъртфинал в Абу Даби.

Пълния чоп можете да видите ТУК:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР