В понеделник Великобритания наложи санкции на ирански служители, за които

...
В понеделник Великобритания наложи санкции на ирански служители, за които
Коментари Харесай

Великобритания санкционира иранци заради заговор за убийство на журналисти

В понеделник Англия наложи наказания на ирански чиновници , за които сподели, че са забъркани в закани за ликвидиране на публицисти на английска земя, както и на други, които съгласно нея са част от интернационалните незаконни банди, свързани с Иран.

Санкциите, наложени в съгласуваност със Съединените щати , са ориентирани към седем физически лица и една организация, заяви английското външно министерство.

Санкционираните ирански чиновници са членове на Отряд 840 на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (IRGC), за който следствие на ITV във Англия сподели, че са взели участие в заприказва за убийството на двама телевизионни водещи от новинарския канал Iran International в Обединеното кралство.

" Иранският режим и незаконните банди, които работят от негово име, съставляват неприемлива опасност за сигурността на Обединеното кралство ", сподели английският външен министър Дейвид Камерън.

" Днешният пакет разкрива функциите на иранските чиновници и банди , участващи в активност, целяща да подкопае, заглуши и наруши демократичните свободи, които ценим в Обединеното кралство. "

По-рано английският министър председател Риши Сунак съобщи, че е и прикани Иран да понижи напрежението след офанзива, при която бяха убити трима американски военнослужещи в североизточна Йордания покрай границата със Сирия.

" Защо да го вършиме сами, когато можете да накарате проведен нарушител да предприеме дейностите от ваше име и да обезпечи отдалеченост и отвод ", сподели пред медиите по-рано този месец помощник-комисар Мат Джукс, началник на полицията за битка с тероризма на Англия.
 Скандал в английския флот: Няма огнева мощност, с цел да удари хусите
Скандал в английския флот: Няма огнева мощност, с цел да удари хусите

Продължава напрежението в Йемен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР