Самонадеяността на Роджър Стоун разкрива плана на Тръмп: Ново видео показва, че адвокати са симулирали разстоянието от бунтовете в Капитолия

...
В понеделник вечерта The Beat with Ari Melber“ по MSNBC
Коментари Харесай

В понеделник вечерта „The Beat with Ari Melber“ по MSNBC пусна още един набор от интригуващи видеоклипове от „A Storm Foretold“ ,“ датски документален филм, който проследява близкия помощник и приятел на Доналд Тръмп Роджър Стоун, както по време на изборите, така и през бунта на 6 януари 2021 г. Стоун е интригуващ герой в заговора на Тръмп за сваляне на демокрацията, особено след като е тясно свързан с лидерите на гордите момчета и пазителите на клетва. Той поддържаше групов чат, наречен „Приятели на камъка“, в който много вече осъдени водачи на въстание — наскоро признати за виновни в ръководенето на бунта в Капитолия, често по тежки обвинения в „бунтовна конспирация“ — поддържаха комуникация.

Документалният филм не е достъпен в САЩ и касетите не са предадени на американските правоприлагащи органи, тъй като режисьорът Кристофър Гулдбрандсен смята, че това нарушава журналистическата етика. (Не бъдете жестоки към човека, който беше толкова отдаден на този проект, че в крайна сметка получи инфаркт от стреса.) Миналата седмица шоуто на Мелбър пусна видео, показващо как Стоун описва схемата за фалшиви избиратели на своите лакеи през ноември 5, 2020 г. — преди големите новинарски мрежи да обявят изборите. Това още веднъж доказва, че планът за преврат е предшестващ изборите и не е, както твърдят апологетите на Тръмп, просто реакция на „искрено“ убеждение, че изборите са били откраднати.

Видеото от понеделник може да е дори повече проклятие, но за момент, който минава толкова бързо, почти всички наблюдатели са пропуснали последиците. Това е поредният клип на Стоун, който се изказва, в който той случайно разкрива доста за това как точно се е появил 6 януари. В него получаваме намек както за това, че Тръмп е знаел много добре, че бунтът в Капитолия се готви – така и как Тръмп е успял да запази отпечатъците си от всяко пряко планиране.

Искате повече от Аманда Маркот политика? Абонирайте се за нейния бюлетин Standing Room Only.

Видеото улавя влошаването на Стоун, когато открива, че му е забранено да говори на митинга на Тръмп „Спрете кражбата“ на 6 януари в Ellipse във Вашингтон, окръг Колумбия.

„Не разбирам как искат от нас да водим шествието, но дори не могат да ни кажат къде да отидем“, хленчи Стоун, добавяйки, че не говори директно с Руди Джулиани или останалата част от вътрешния кръг на Тръмп. Той се оплаква, че е „много ясно, че никога не съм бил в списъка им.“

„Просто е детинско и аматьорско. Ето защо те загубиха. Те не знаят какво правят“, изстрелва той .

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР