В понеделник вечерта бял микробус се вряза с бясна скорост

...
В понеделник вечерта бял микробус се вряза с бясна скорост
Коментари Харесай

Ван мина през пешеходци в Торонто и уби 10 души - какво знаем до момента?

В понеделник вечерта бял микробус се вряза с гневна скорост в пешеходци в най-големия град в Канада - Торонто, убивайки 10 души и ранявайки още 15. Произшествието се случи по обяд, в 13.30 локално време на оживеното кръстовище сред улица " Янг " и " Финч Авеню ", което се намира на 16 км от мястото, където в този миг се организираше срещата на вътрешните министри на страните от Г-7.

Според последните данни, с които БГНЕС разполага, петима от потърпевшите се намират в сериозно положение, а двама - в съществено. За благополучие Министерство на външните работи не разполага с информация за потърпевши български жители при случая.

Разследващите органи считат, че терористична офанзива е най-вероятна версия на кървавите събития в канадския град, само че все още тя не е доказана.

" Не изключваме нищо, само че въз основа на това, с което разполагаме в този момент, е прекомерно рано да се създадат заключения. Разследването продължава, опитваме се да разберем претекстовете ", сподели шефът на полицията Марк Саундърс, отговаряйки на въпрос по отношение на опцията действието да е терористична офанзива, само че означи, че " очевидно е било авансово квалифицирано ".

Междувременно канадският министър по публичната сигурност Ралф Гудейл написа в " Туитър ", че " случаят няма връзка с националната сигурност ".

Задържан е причинителят на закононарушението - става дума за 25-годишния Алек Манасиан, живеещ в град Ричмънд. Неговите претекстове обаче остават неизяснени към сегашния миг. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР