В понеделник вечер Лионел Меси стъпи за пореден път на

...
В понеделник вечер Лионел Меси стъпи за пореден път на
Коментари Харесай

Числата зад шестата "Златна топка" на Лионел Меси

В понеделник вечер Лионел Меси стъпи за следващ път на върха в международния футбол, откакто получи шестата си " Златна топка ". Аржентинската звезда на " Барселона " стана победител в анкетата на " Франс футбол " в оспорваната конкуренция на Върджил ван Дайк, който изпревари с едвам седем точки.

Както и в предходните години, и този път изборът провокира необятно разискване. Преди да завоюва " Златната топка ", Меси беше определен за №1 и от ФИФА, като получи премията The Best. Съперникът му Ван Дайк беше най-хубав в класацията на УЕФА, като оказа помощ на " Ливърпул " да завоюва Шампионската лига.

" Щастлив съм, че съм индивидът с най-вече златни топки. Когато Кристиано ме изравни, взимайки петата си, се почувствах нервозен. Трябва да призная, че ме нарани, тъй като не бях самичък на върха. Напълно разбирам, когато Кристиано Роналдо печелеше, тъй като направи страхотни сезони със извоюваните трофеи в Шампионската лига. Това бе справедливо и повече от направеното от мен ", сподели аржентинецът след церемонията.

Той също повдигна въпроса за критериите, съгласно които се избира най-хубавият.

" От вас чакам отговор кой би трябвало да завоюва " Златната топка " - най-хубавият или футболистът с най-хубав сезон. "


България гласоподава за Ван Дайк

Защитникът на " Ливърпул " Върджил ван Дайк е определен за №1 от българските представители, дали своят вот за " Златната топка ". За България своя смесен избор са дали Румен Пайташев и Михаил Савов. На първо място те са сложили Ван Дайк, на второ - Кристиано Роналдо, а след тях Меси, Килиан Мбапе и Рияд Марез.

Общо в класацията Ван Дайк има повече първи места от Меси. Общо 69 публицисти са го сложили преди всичко, а 61 са избрали аржентинеца. Меси печели с помощта на повече наличие в челната тройка.

Разликата сред двамата от седем точки е една от най-малките в историята, като единствено в осем други случая разликата сред първия и втория е по-малка. Второто място на Ван Дайк е и най-хубавият резултат за бранител от 13 години насам, когато Фабио Канаваро завоюва оценката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР