В понеделник Унгария и Полша блокираха приемането от правителствата на

...
В понеделник Унгария и Полша блокираха приемането от правителствата на
Коментари Харесай

Унгария и Полша с вето върху бюджета на ЕС и фонда за възстановяване

В понеделник Унгария и Полша блокираха приемането от държавните управления на Европейския съюз на година и на фонда за възобновяване на 27-членния блок, защото се включва уговорка, която обуславя достъпа до отпусканите средства при съблюдаване на, оповестява Ройтерс.
На среща в Брюксел посланици на държавните управления на Европейски Съюз трябваше да поддържат компромиса, реализиран във връзка с общия пакет от 1,8 трилиона евро с Европейския парламент, само че не можаха да сторят това поради ветото от страна на Варшава и Будапеща.
 EK: Бюджетът на Европейски Съюз би трябвало да бъде утвърден до края на немското председателство EK: Бюджетът на Европейски Съюз би трябвало да бъде утвърден до края на немското председателство
Европейският съюз би трябвало да реализира съглашение за дълготрайния бюджет на общността за интервала 2021-2027г. по време на председат...
на Европейски Съюз съобщи, че посланиците са дали своят вот обвързването сред средствата и зачитането на върховенството на закона, защото това гласоподаване изисква единствено квалифицирано болшинство.
Но що се отнася до гласуването на самия дълготраен бюджет от 1,1 трилиона евро и пакета за възобновяване на стойност 750 милиарда евро, които изискват единомислеща поддръжка, " две държави-членки на Европейски Съюз показаха запаси ", съобщи немското председателството, визирайки Унгария и Полша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР