В понеделник цените на петрола се понижиха въпреки предстоящия отговор

...
В понеделник цените на петрола се понижиха въпреки предстоящия отговор
Коментари Харесай

Цените на петрола спадат на фона на имотната криза в Китай

В понеделник цените на петрола се намалиха макар идния отговор на Съединени американски щати на смъртоносното нахлуване против техните войски в Близкия изток.

Търговците изглеждаха по-фокусирани върху икономическото положение на Китай, в сравнение с върху геополитическото напрежение.

Фючърсите на сорта Брент поевтиняха с $1.15 (1.38%) и се откриха на равнище от $82.40 за барел, до момента в който американският West Texas Intermediate спадна с $1.23 (1.58%) и се откри на равнище от $76.78 за барел. Това оттегляне последва ралито на цените на суровия нефт през миналата седмица.

Съд в Хонконг разпореди ликвидацията на China Evergrande, най-задлъжнелия строителен бизнесмен в света, което породи опасения за дългова рецесия в бранша на недвижимите парцели в Китай, засягаща стопанската система на страната. Търговците се притесняваха, че вследствие на това търсенето на недопечен нефт от страна на Пекин може да намалее.

Въпреки че в началото цените на петрола се покачиха с над 1% след нападението през уикенда на подкрепяни от Иран бойци, при което починаха американски бойци в Йордания, продължаващите опасения за стопанската система на Китай и добива на недопечен нефт в Северна Америка засенчиха геополитическото напрежение.

Хелима Крофт от RBC Capital Markets акцентира смисъла на икономическите вести от Китай и евентуалните им последствия за търсенето. Тя означи убеждението на пазара, че спорът в Близкия изток може да не ескалира, с цел да включи Иран, само че призна опцията за по-широка война.

В отговор на атентата в Близкия изток президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да потърси отговорност от отговорните. Трима американски военнослужещи бяха убити, което е първият смъртен случай на американски военнослужещи вследствие на противников набези от началото на войната на Израел с Хамас.

Министърът на защитата Лойд Остин увери, че администрацията на Байдън ще предприеме всички нужни дейности, с цел да отбрани Съединените щати. Министерството на външните работи на Иран отхвърля да е забъркано в нападението, като твърди, че бойците са работили независимо.

Ислямската опозиция в Ирак пое отговорност за нападението с дрон, като изрази поддръжка за палестинския народ. Инцидентът стана на фона на ескалиращото напрежение в Близкия изток след терористичната офанзива на Хамас против Израел.

Хелима Крофт акцентира сериозния темперамент на обстановката, като уточни, че отговорът на администрацията на Байдън ще бъде решаваща точка на изкривяване. Неотдавнашното нахлуване против американски войски последва други произшествия, в това число набези на бунтовници хути против петролен танкер в Червено море.

Макар че цените на петрола реагираха едва на споровете в Близкия изток, не престават да съществуват опасения за евентуални разстройства в Ормузкия пролив, който е жизненоважна бариера за доставките на недопечен нефт. Крофт изрече съмнение, че в случай че напрежението ескалира и засегне Ормузкия пролив, това може да окаже доста въздействие върху цените на петрола.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР