В понеделник стачните комитети на КНСБ и КТ Подкрепа се

...
В понеделник стачните комитети на КНСБ и КТ Подкрепа се
Коментари Харесай

Всеки втори работник е готов да протестира, ако заплатите не се увеличат през следващата година

В понеделник стачните комитети на КНСБ и КТ " Подкрепа " се събират, с цел да обсъдят настройките на работещите за митинги в страната. По данни на двата синдиката всеки втори служащ е подготвен да стачкува, в случай че заплатите не се усилят през идната година.

Напрежението пораства и поради неизплатени заплати и настояването на бизнеса да отпадне добавката за прослужено време, изясни президентът на КНСБ Пламен Димитров:



13 % нарастване на разноските за личен състав, приблизително 920 милиона. Тази безсмислена игра с класа за прослужено време би трябвало да спре. Колкото по-рано спре и обществено излезе властта още един път да каже, че това, което желае бизнесът желае, няма да стане. Тези няколко неща биха успокоили хората.

Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов добави, че бизнесът има огромна виновност за покачването на напрежението:

Ще вървим някъде, първо, да минем през прозорците на тези дето се пробват да драснат клечката, пък след това да иде при царщината, само че този път тези, които драскат клечката няма да останат безнаказани и няма да гледат сеир в профил. Нищо чудно целият яд да се стовари само върху тях, само че хората мъчно излизат по улиците, само че след това и мъчно се прибират - сподели президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР