В понеделник Софийският градски съд ще заседава по делото за

...
В понеделник Софийският градски съд ще заседава по делото за
Коментари Харесай

Продължава изслушването на свидетели по делото „Семерджиев“

В понеделник Софийският градски съд ще заседава по делото за тежката злополука от предишния юли на столичния бул. " Черни връх ", в която починаха две млади дами. В последното съвещание бяха изслушани няколко очевидци, съобщи БГНЕС.

Сред разпитаните очевидци бяха двама мъже, които са работили в сервиза, в който Семерджиев е поддържал автомобила си. Свидетелите обявиха, че всеки месец са сменяли накладките на автомобила, което не е нормална процедура.

Беше разпитан и още един очевидец, който изясни, че това не е първата злополука на Семерджиев. Той уточни, че и преди време обвиненият още веднъж е провокирал злополука.

Припомняме, че Семерджиев дава отговор за общо 5 закононарушения, осъществени на 10 юни 2022 година и на 5 юли 2022 година

Георги Семерджиев /Снимка: БГНЕС

В обвинителния акт, публикуван от прокуратурата, написа, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничаването е до 50 км в час, без шофьорска брошура и под въздействието на опиати. Автомобилът е минал на червен светофар.

За тежката злополука на бул. „ Черни връх ” обвиняването е за причиняване на гибел по несъобразителност на две девойки -21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е осъществено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло казусът е дипломиран като изключително тежък. Предвиденото наказване е от 5 до 20 години затвор. Случаят провокира и редица рокади в Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР