В понеделник ще се задържи предимно облачно. На много места

...
В понеделник ще се задържи предимно облачно. На много места
Коментари Харесай

Температурите остават по-високи от обичайните, но ни чака много дъжд

В понеделник ще се задържи най-вече облачно. На доста места в страната ще има превалявания от дъжд, обилни основно в Рило-Родопската област. Вечерта преваляванията ще понижават по обсег и активност. В източната половина на страната ще духа мощен, стремителен южен вятър, в западната - слаб до сдържан, след обяд ще отслабва. Температурите ще се намаляват, само че ще останат по-високи от нормалните за интервала - минималните ще са сред 5° и 10°, в Източна България - малко по-високи, в София - към 6°, преобладаващите оптимални - сред 12° и 17°, в София - към 12°.

Оранжев код за интензивни превалявания от дъжд е разгласен за две области на страната – Кърджали и Смолян, демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В тези области се чака да вали дъжд с количества 20-35 мм, в крайните южни райони– до 60 мм. В Кърджали предизвестието от втора степен е и за мощен вятър с пориви 15-20 м/сек.

В 10 области на страната е разгласен жълт за мощен вятър. Това са областите Бургас, Варна, Добрич, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. В тези области ще духа мощен южен вятър, с пориви 15-20 м/сек. В Хасково е в действие предизвестие и за интензивни превалявания от дъжд - 20-30 мм. 

По Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд. Ще духа мощен, краткотрайно и плевел южен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 17°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще отслабва.

В планините ще е облачно с превалявания от сняг. Условия за обилни превалявания има основно в Рило-Родопската област. Ще духа мощен, предиобед и плевел вятър от югозапад; следобяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 6°, на 2000 м - към 0°.

През идващите дни – 13 и 14 февруари, ще се задържи най-вече облачно време. Валежи ще има на по-малко места и ще са по-малко по количество. С насочване и увеличаване напразно във вторник от северозапад, а в сряда от север-североизток, температурите ще се намалят още. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР