В понеделник ще е предимно слънчево, но следобед от запад

...
В понеделник ще е предимно слънчево, но следобед от запад
Коментари Харесай

Синоптиците прогнозират: Чака ни дъждовна нова седмица

В понеделник ще е най-вече слънчево, само че следобяд от запа д облачността ще стартира да се усилва и вплътнява  и до вечерта над цялата страна ще е най-вече облачно. Ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа сдържан до мощен вятър от южната четвърт и с него дневните температури ще се покачат. Максималните ще са сред 14° и 19°, в София – към 14°.

В очакване на пролетта: Температурите през март ще са от минус 5 до 25 градуса

Над  Черноморието  ще е най-вече слънчево,  само че в утринните часове видимостта ще бъде понижена. Привечер и през нощта против вторник облачността ще се усили, само че ще е без превалявания. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

Предиобед над  планините  ще е най-вече слънчево, само че следобяд от запад облачността ще стартира да се усилва и вплътнява. До вечерта ще е най-вече забележителна, само че единствено на обособени места в масивите от Западна България ще стартират превалявания от дъжд. Ще духа сдържан и мощен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще е към 9°, на 2000 м – към 2°.

През идващите два дни  ще бъде облачно, с превалявания от дъжд . Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде до сдържан и с него ще проникне релативно леден въздух; температурите ще се намалят с 4-5 градуса. Във вторник има нараснала възможност на места  преваляванията да са обилни по количество , а в сряда и четвъртък ще са на по-малко места и по-слаби. В планините  над 1500-1600 м ще вали сняг .

В петък и събота над североизточната половина от страната ще има обилни разкъсвания и понижения на облачността до  най-вече слънчево време . Над югозападната ще има повече облачност, тук-там и слаби превалявания. В неделя и над Югозападна България вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще отслабне, през почивните дни ще придобие южна съставния елемент.

 

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР