В понеделник САЩ обещаха да предоставят на Украйна нова порция

...
В понеделник САЩ обещаха да предоставят на Украйна нова порция
Коментари Харесай

Форбс: САЩ дават на Украйна нови умни бомби

В понеделник Съединени американски щати дадоха обещание да дават на Украйна нова порция военна помощ. Пакетът от 100 милиона $ включва артилерийски снаряди , противовъздушни и противотанкови ракети и зимни униформи, написа News.bg.

Освен това включва една високомобилна артилерийска ракетна система HIMARS. Защо американците биха изпратили още един HIMARS, в случай че Украйна към този момент има 38 HIMARS и 23 сходни верижни пускови установки M270 и нито една от тях не е изгубена, е мъчно да се каже.

" Форбс " написа, че американците може да дават още един HIMARS, тъй като са модифицирали пусковата установка, с цел да изстрелват нови муниции с огромен обхват.

GLSDB е летяща бомба с стартиране от въздуха, която американската отбранителна компания Boeing и нейният шведски сътрудник Saab са модифицирали за надводни удари . Той е кадърен да поразява цели на разстояние до 90 благи и би трябвало доста да разшири способността на украинската войска да нанася удари зад съветските линии в продължаващата широкомащабна война на Русия против Украйна.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да даде GLSDB през февруари, само че акцентира, че ще отнеме месеци, за да се доставят новите муниции на фронтовата линия. Главният изпълнителен шеф на Boeing Джим Лиъри сподели при започване на октомври, че компанията е " на път да достави планиращи муниции по график, избран от държавното управление ".

Това може да значи в този момент. И в случай че това е по този начин, тогава съветските войски в цяла Украйна ще бъдат в по-голяма заплаха. Дори тези, които се крият зад хълмове или здания.

GLSDB комбинира 250-фунтовата бомба с дребен диаметър на Boeing с инерционно GPS ориентиране, разгъващи се крила и разнообразни варианти за бойна глава с 350-фунтов бустер, заимстван от остарялата ракета M26.

" GLSDB дава на командирите и плановиците извънредно гъвкаво оръжие, което добавя съществуващите оръжия с балистична траектория и доста усъвършенства опциите на днешната наземна артилерия ", сподели Boeing.

227-милиметровата пускова установка M26 и затова GLSDB би трябвало да са съвместими с пусковите установки HIMARS и M270.Въпреки това е допустимо стартовите стратегии да изискват незначителни хардуерни или софтуерни промени. Това е най-хубавият мотив за непотвърдената доктрина, че единственият спомагателен HIMARS в последния пакет от помощ на Съединени американски щати е обвързван с идната доставка на GLSDB.

GLSDB няма да бъде най-мощният арсенал за Украйна с огромен обхват на деяние. Украинците разполагат с крилати ракети с въздушно изстрелване Storm Shadow и SCALP-EG с обхват от 190 благи, както и ракети M39, изстрелвани от пускова установка HIMARS или M270 и способни да изминат до 100 благи. Крилатите ракети имат тандемни бойни глави, които могат да унищожат бункер. Ракетите M39 разпръскват хиляди суббоеприпаси.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР