В понеделник Ryanair отчете €20 милиона евро загуба за последните

...
В понеделник Ryanair отчете €20 милиона евро загуба за последните
Коментари Харесай

Ryanair отчете €20 милиона загуба

В понеделник Ryanair регистрира €20 милиона евро загуба за последните три месеца на 2018 година, предава Reuters. Сред посочените от компанията аргументи са по-ниските цени на билетите.

Преди две седмици най-големият бюджетен авиопревозвач в Европа понижи прогнозата си за цялата фискална година, приключваща в края на март, точно заради тази причина. Това бе второто понижение в границите на три месеца.

Сега Ryanair чака облагата за цялата фискална година да намалее с до 31 % поради летните стачки, по-високите цени на петрола и свръхкапацитет в Европа. Компанията съобщи още, че не може да отхвърли изцяло и още едно понижение.

Ryanair уточни още, че чака свръхкапацитетът да продължи, а поради него и по-ниските цени. " Не споделяме оптимизма на някои съперници, че през лятото на 2019 година цените ще се повишват ".

" При неналичието на последващи банкрути на европейски самолетни компании и поради скорошния спад на цените на петрола (което разреши на някои конкурентни, работещи на загуба, да продължат), чакаме свръхкапацитетът да се резервира през 2019 ", споделят оттова.

През трите месеца до края на декември мощният растеж на трафика от 8 % бе обезщетен от 6 % спад на междинните цени на билетите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР