В понеделник руското министерство на финансите обвини чуждите държави, че

...
В понеделник руското министерство на финансите обвини чуждите държави, че
Коментари Харесай

Русия с обвинения към Запада, че се стреми да я докара до изкуствен фалит

В понеделник съветското министерство на финансите упрекна непознатите страни, че желаят да принудят Русия да разгласи " неестествен банкрут " посредством невиждани наказания поради Украйна, и съобщи, че ще извърши отговорностите си по задълженията.

" Замразяването на валутните сметки на Банката на Русия и на съветското държавно управление може да се преглежда като предпочитание на редица непознати страни да провеждат неестествен дефолт, който няма действителни стопански учредения ", съобщи финансовият министър Антон Силуанов.
Миналата седмица рейтинговата организация Fitch намали рейтинга на държавния дълг на Русия още повече в категорията " junk ", като предизвести, че решението отразява мнението, че банкрутът е " неминуем ".

Но Силуанов отхвърли, че Русия " не може да извърши отговорностите " по държавния си дълг.

Той съобщи, че Русия " е подготвена да прави заплащания в рубли " съгласно обменния курс на съветската централна банка в деня на заплащането, в това число и по своите еврооблигации, издадени от 2018 година насам.

Санкциите против Москва поради нахлуването в Украйна нанесоха невиждан удар върху банковата и финансовата система на Русия, като огромна част от валутните ѝ запаси бяха замразени.

Русия усили напъните си да предотврати напускането приключването на средства в чужбина и да поддържа рублата, чиято стойност по отношение на $ към този момент внезапно спадна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР