В понеделник Русия наложи санкции на 18 британски граждани, включително

...
В понеделник Русия наложи санкции на 18 британски граждани, включително
Коментари Харесай

Русия наложи санкции на британски служители и учени

В понеделник Русия наложи наказания на 18 английски жители, в това число редица висши учени и специалисти по Русия поради " опит да се демонизира Русия и да се разпалва войната в Украйна ", предава Ройтерс.

" Принудени сме да заявим, че русофобски настроените английски представители не се свенят да се пробват да дискредитират конституционния строй и обществено-политическите процеси в нашата страна ", споделиха от съветското външно министерство.

" Така наречените мозъчни тръстове, настоящи въз основата на най-големите английски и западни просветителни институции , имат забележителен принос в подривната работа на Лондон в съветско направление, " декларират от ведомството.

Лични наказания бяха оповестени против английския заместник-министър на защитата Джеймс Картлидж, заместник-съветника по националната сигурност Сара Макинтош и шефа на подводниците Саймън Аскуит.

Сред другите набелязани бяха Стюарт Пийч, специфичният делегат на английския министър председател за Западните Балкани, както и лордовете Дан Ханан и Майкъл Ашкрофт.

Санкционираните учени включват историците Орландо Фиджис, Норман Дейвис, Тимъти Гартън Аш, Роб Джонсън, Дейвид Абулафия и специалисти, в това число Рой Алисън от Оксфорд, Греъм Робъртсън от Университета на Северна Каролина, Калдър Уолтън от Харвард и Джеймс Шер от Международния център за защита и сигурност в Талин.
 Британското разузнаване: Русия милитаризира висшето си обучение
Британското разузнаване: Русия милитаризира висшето си обучение

Нов институт се заема с проучване на отбранителните качества на съперниците на Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР