В понеделник рано сутринта в центъра на Киев избухнаха експлозии,

...
В понеделник рано сутринта в центъра на Киев избухнаха експлозии,
Коментари Харесай

Взривове в цяла Украйна

В понеделник рано сутринта в центъра на Киев избухнаха детонации, а в цяла Украйна бе оповестена въздушна паника - два дни след нападението против основен мост към Крим, за което съветският президент Владимир Путин упрекна Украйна.

В централния регион на Киев са регистрирани няколко гърмежа и службите реагират, заяви кметът Виталий Кличко в изказване във Фейсбук. Руските сили продължиха ракетната офанзива против южния град Запорожие, като повредиха жилищна постройка, оповестиха локалните управляващи в Telegram, представени от Bloomberg.

Съобщения за детонации има и в Одеса, град Днепър, както и в Лвов - в крайния запад на Украйна.

Властите приканиха жителите да се подслонят, а тези, които живеят в предградията, бяха помолени да не пътуват до столицата.

" Тревогата за въздушно нахлуване продължава в цяла Украйна. Има ракетни набези. За страдание има смъртни случаи и пострадвания. Моля, не напускайте убежищата си. Погрижете се за себе си и за околните си ", написа украинският президент Володимир Зеленски в канала си в Telegram.

Съветникът на украинския министър на вътрешните работи Антон Геращенко заяви за спирания на електрозахранването в Киевска област, както и за спирания на електрозахранването в някои региони на Лвов и Тернопол.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР