В понеделник протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев

...
В понеделник протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Протестът с блокада на парламента, докато депутатите обсъждат вота на недоверие

В понеделник митингите против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев минават в нова фаза. За същия ден е планувано изключително съвещание на Народното събрание, на което ще бъде разискван вотът на съмнение против държавното управление, импортиран от Българска социалистическа партия.

За 07:00 часа пред Народното събрание е планувана проява под надпис: " Окупация на Народното събрание. Всички вън! ". " Всички отиваме на митинг пред Народно събрание, с цел да им кажем ВСИЧКИ ВЪН! Няма да мине с избор на съмнение. Искаме мафията да изчезне незабавно! Кажете на близки и другари ", написа в страницата на събитието " Отровното трио " - Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков.

В събота те приканиха митингът да премине към гражданско непокорство, което да се показва това протестиращи да обсаждат обществени здания - общински, гари, автогари и така нататък

" Разходките по паветата са безполезни. Това към този момент се е случвало неведнъж. А също така са и успокоителни за ръководещите и за основния прокурор. Няма да бъде по този метод. Протестът би трябвало да бъде едно ясно събитие досега, до който не реализираме главните три цели, които сме сложили – оставка на основния прокурор, оставка на Борисов и държавното управление, нови, почтени избори, което е извънредно значимо. Затова би трябвало да се поема нова посока ", сподели преди ден Минеков пред БНР.

Самото изключително съвещание на Народното събрание е планувано за 09:00 часа. Единствената точка в дневния ред на депутатите е разискването на вота на съмнение против кабинета „ Борисов 3 “ за неуспех на ръководещите в противодействието на корупцията. Гласуването на вота ще бъде не по-рано от 24 часа след разискванията и евентуално ще бъде в сряда по време на постоянното парламентарно съвещание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР