,,В понеделник продължаваме със срещите. Всички работим активно, за да

...
,,В понеделник продължаваме със срещите. Всички работим активно, за да
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Ако имаше задкулисна договорка в СОС, досега да сме се сглобили и оженили

,,В понеделник продължаваме със срещите. Всички работим интензивно, с цел да намерим решение. Виждате че, Вили Лилков и неговата група демонстрираха самодейност, и Има Такъв Народ се включиха, Карлос Контрера... тъй че продължаваме диалозите с всички. Вратата в никакъв случай не е била затворена към който и да било.``

Това разяснява пред публицисти кметът на София Васил Терзиев, откакто общинските съветници за шести следващ път не съумяха да изберат ръководител на Столичния общински съвет (СОС).

Терзиев акцентира, че са търсили диалог с всички от самото начало.

,,Математиката е доста елементарна – без ГЕРБ или Българска социалистическа партия, или и двете, няма по какъв начин да има устойчиво ръководство с наше присъединяване. Или ще има сглобка, или ще има алена женитба, не знам кои са шаферите и кумовете, само че ще има предложения, когато това стане, уточни градоначалникът.

Васил Терзиев отхвърли слуховете, че в Столичния съвет е била реализирана подмолна сделка за ръководството на София.

,,Шести път нищо не се получава, т.е. видно е, че няма подмолни сделки. Ако имаше, щеше още след изборите да сме се сглобили и да сме се оженили. Но не щеш ли шест съвещания по-късно няма такова нещо и към момента се търси формула за отпушване на работата``, добави Терзиев.

Кметът разкритикува поведениета на огромните групи в СОС, които по думите му не дейсват съзидателно, с цел да се излезе от рецесията.

,,Много е елементарно да кажеш аз съм срещу или това не ми харесва. А какво предлагаш? Големите групи непрекъснато споделят не. Докато ГЕРБ и Българска социалистическа партия непрекъснато подлагат на критика и отхвърлят да бъдат съзидателна част от процеса, няма да имаме ръководител на СОС, още по-малко пък трайна управническа конструкция``, изясни Васил Терзиев.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР