В понеделник от ведомството съобщиха, че българите, изявили желание за

...
В понеделник от ведомството съобщиха, че българите, изявили желание за
Коментари Харесай

21 българи са успешно евакуирани от Судан, пристигат в София с полет от Берлин


В понеделник от ведомството оповестиха, че българите, изявили предпочитание за евакуация от африканската страна, са 31, само че към 24 април 10 души към момента не бяха отпътували. 

В дипломатическото ведомство работи спешен щаб, който търси и предлага разновидности за направления за безвредно извеждане на нашите сънародници. Тъй като България няма посолство в Судан, дипломатите ни от Кайро и Рияд оказват помощ за евакуацията на всички български жители, изявили предпочитание да изоставен страната.

Спешната евакуацията на чужденци от Судан продължава. Обявеното във вторник 72-часово преустановяване на огъня няколко пъти е било нарушавано, оповестяват публицисти, които са в африканската страна. 

По данни на Организация на обединените нации има голяма бежанска вълна към прилежащите на Судан страни, която може да провокира филантропична рецесия в целия регион. Хиляди суданци се пробват да стигнат Чад и Южен Судан. От Световната организация предизвестяват, че в случай че рецесията не бъде овладяна, броят на бежанците от Судан може да надвиши 270 хиляди. 

Пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации специфичният делегат на международната организация за Судан - Фолкер Пертес, съобщи, че подписаното с посредничеството на Съединени американски щати преустановяване на огъня в африканската страна " наподобява, че към този момент се резервира в някои елементи ", само че няма признаци, че враждуващите страни са подготвени " да водят съществени договаряния ".

Това съгласно Пертес допуска, че и двете страни считат, че е допустимо да реализират военна победа над другата страна, което той дефинира като " неверна преценка ", осведомят Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Съобщава се за пукотевица и ракетни удари в градовете Хартум и Омдурман.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР