В понеделник облачността ще е по-често значителна, предимно висока. Около

...
В понеделник облачността ще е по-често значителна, предимно висока. Около
Коментари Харесай

Облачна и дъждовна светла седмица!

В понеделник облачността ще е по-често забележителна, най-вече висока. Около и след обяд ще се развива и купеста, и купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали. По-голяма възможност за гръмотевични стихии има в Източна България и Стара планина.

Ще се появи слаб, в планинските региони - до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 20 и 25 градуса.

В планините ще е най-вече облачно, с краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. В следобедните часове ще има валежи, на повече места в Стара планина, където ще има и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан южен, по най-високите върхове - югозападен вятър. Максимална температура на 1200 м - към 15 градуса, на 2000 м - към 7 градуса.

По Черноморието облачността ще е раздрана. Само на изолирани места след обяд ще превали, написа блиц. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максимални температури - сред 16 и 19 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В последния ден от април въздушната маса тук-там още веднъж ще бъде неустойчива. Слаб дъжд се чака да превали в Северна България. Дневните температури ще бъдат сред 19 и 25 градуса, тук-там в Южна България до 26 градуса, за София към 19 градуса.



В сряда, на 1 май, още веднъж ще има краткотрайни валежи, този път повече над западните региони и по Черноморието. Температурите едва ще се намалят. В четвъртък дъжд се чака повече над източните региони, както и тук-там над Западна България. Температурите ще бъдат сред 17 и 21 градуса, за София към 18 градуса.

В петък, събота и неделя още веднъж въздушната маса ще бъде неустойчива, чакат сепревалявания от дъжд на доста места, най-вече в следобедните часове. Температурите ще бъдат сред 16 и 20 градуса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР