В понеделник няма да има национален протест на превозвачите, стана

...
В понеделник няма да има национален протест на превозвачите, стана
Коментари Харесай

След среща при премиера: Няма да има национален протест на превозвачите в понеделник

В понеделник няма да има народен митинг на превозвачите, стана ясно след среща на браншовите организации с премиера Бойко Борисов и министри. Тол системата ще започва от 1 март, само че с по-ниски цени, препоръчани от превозвачите. След три месеца - на 1 юни, в случай че приходите не са предстоящите от страната, таксите за прилагане на пътищата от тежкотоварния транспорт ще се покачат.

В диалога участваха министрите на финансите и на районното развиване Владислав Горанов и Петя Аврамова, заместник-министърът Николай Нанков и проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на пътната организация.

На срещата участваха представители на Конфедерацията на автобусните превозвачи, на Съюза на интернационалните превозвачи, на Камарата на автомобилните превозвачи в България, на Националното съдружие на българските превозвачи, на Националния таксиметров профсъюз, на АЕБТРИ и на Камарата на автобусните превозвачи.

Според превозвачите при предходните договаряния с страната за определянето на таксите и обсега на тол системата не е било взето под внимание нито едно от предложенията на бизнеса, а плануваните дефинитивни параметри на тол таксите биха довели до непостижимо за потребителите и компаниите нарастване на транспортните услуги. Затова те настояха за оставката на районния министър Петя Аврамова.

За 13 януари превозвачите бяха оповестили народен митинг, като компаниите за товарен и автобусен транспорт се предвиждаше да преустановят активността си в над 60 града на страната. Нерегламентираните транспорти, за които от сектора от години упорстват да бъдат инкриминирани, също бяха измежду аргументите за митинга като към това искане се причисляват и таксиметровите компании.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР