В понеделник на 21-ви август, жителите на САЩ ще се

...
В понеделник на 21-ви август, жителите на САЩ ще се
Коментари Харесай

НАСА кани всички хора да помахат към Луната

В понеделник на 21-ви август, жителите на Съединени американски щати ще се насладят на цялостно слънчево затъмнение. През това време НАСА ще употребява един от апаратите за наблюдаване на Луната, с цел да направи фотография на Земята. В типичния си леко закачлив жанр, галактическата организация кани всички хора да помахат към Луната за фотографията.

Най-черната интрига: С това слънчево затъмнение идва краят

Слънцето е имало звезда-двойник

Кадърът ще документира по какъв начин сянката на Луната се придвижва по Земята по време на затъмнението. НАСА възнамерява да направи фотографията към 21:25 минути българско време на 21-ви август. Това ще сложи страната съвсем в тил на фрагмента или на самата граница сред светлата и тъмната част на Земята.

Пълните слънчеви затъмнения стават все по-голяма необичайност

Снимката горе демонстрира по какъв начин изглеждаше цялостното слънчево затъмнение над Аляска през 2012 година В долната лява част на Земята се вижда и Австралия. Тъмното леке в горната дясна част на планетата е сянката на слънчевото затъмнение.

Меркурий демонстрира по какъв начин се свиват скалистите планети

Животът на Земята може да се е зародил поради конфликт с небесно тяло като Меркурий

Снимката е по-скоро с документална стойност, в сравнение с с научна. Все отново тя демонстрира мащабите на слънчевите затъмнения.

Следващото цялостно слънчево затъмнение ще е на 2-ри юли 2019 година и ще е очевидно над елементи от Чили и Аржентина.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР