В понеделник лидерката на БСП заяви: Днес провеждаме среща с

...
В понеделник лидерката на БСП заяви: Днес провеждаме среща с
Коментари Харесай

Стефан Янев отрече участие на Български възход в лявото обединение на Нинова



В понеделник лидерката на Българска социалистическа партия съобщи: " Днес организираме среща с 16 партии, с които си сътрудничихме на месните избори. Това са партии от левия набор, център и патриотични организации. Преди изборите си поставихме цел, дружно да променим досегашния модел на ръководство ка ГЕРБ и постигнахме положителни резултати. ". 

Тя посочи, че това са партии, с които Българска социалистическа партия има определени кметове и общински съветници и с които образува болшинства в общинските препоръки по места.

" Тоест това към този момент е изпитано партньорство. Стъпвайки на този опит, сме се събрали да беседваме по какъв начин да го продължим и по какъв начин да създадем един огромен фронт ляво-център-патриотичнен. Първата ни съответна тематика е бюджетът, по какъв начин да си сътрудничим по тази тематика, какви оферти да създадем като парламентарно показана партия ", добави Нинова.

На срещата Атанас Зафиров, като заместник-председател на Българска социалистическа партия по съдружната политика, приветства представители на " Български напредък ", Партия на зелените, Политическа партия " Свобода ", Политически клуб " Тракия ", Политическа партия " Българската левица ", Политическа партия " Правото ", Политическа партия " Български социалдемократи ", Политическа партия " Нова зора ", Политическа партия " Българската пролет ", Политическа партия МИР, Политическо придвижване " Социалдемократи ", " Движение за обществен хуманизъм ", Политическа партия " Съюз за отечеството ", ПК " Екогласност ", ПД " Социалдемократи ".

 Два дни по-късно обаче Стефан Янев я опроверга: 

" Позиция на Политическа партия " Български напредък " по отношение на проведена от " Българска социалистическа партия за България " среща за отчитане на резултатите от извършените локални избори

На 27.11.2023г. Политическа партия " Български напредък " се отзова на поканата на " Българска социалистическа партия за България " за разискване на резултатите от изборите в общините, в които подкрепихме общи претенденти.

Във връзка с тиражирани в медиите изявления и откровени спекулации за присъединяване в необятна коалиция, проведена от " Българска социалистическа партия за България ", изрично заявяваме, че Политическа партия " Български напредък " е независим политически индивид и на този стадий не разисква обединявания с други политически партии. ", написа водачът на " Български напредък " във Facebook.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР