В понеделник или вторник ще имам среща с вицепремиера и

...
В понеделник или вторник ще имам среща с вицепремиера и
Коментари Харесай

Гроздан Караджов ще иска пари от Асен Василев

В понеделник или вторник ще имам среща с вицепремиера и финансов министър Асен Василев, с цел да обсъдим още благоприятни условия за допълнение на нашия бюджет. Особено откакто се видя, че кооперирането сред законодателната и изпълнителната власт разреши нещата да потръгнат, сподели вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов в предаването на Българска национална телевизия " Денят стартира с Георги Любенов “.

Според Караджов сагата с неплатените пари на пътностроителните компании към този момент е завършила, по последни данни от 650 млн. лева към този момент са платени към 600 млн. лева Това изключително заплащане не е планувано в бюджета за тази година и той ще би трябвало да бъде допълнен, изясни Караджов.

" И резултатът се вижда – на всички места текат поправки по пътищата. 2500 км се ремонтират главно, половината са дотъкмяване на остарели планове, само че другите са нови “, сподели Караджов.

Той повтори, че милиарди левове от европейски стратегии са застрашени изключително по общински планове, защото цените, по които строителството е почнало, към този момент са напълно други, инфлацията при строителните материали е доста огромна. Чрез смяна в Закона за публичните поръчки ще се разреши цената на към този момент подписани контракти да може да се трансформира с най-много 15%. Методиката за индексирането към момента се дебатира с сектора.

С спомагателните пари, които ще би трябвало да отпусне бюджетът, ще се деблокира строителството на " Хемус “ и на автомагистралата Видин – Ботевград. Според Караджов преди да стане това, ще се позволи възелът с инхаус договорите, което също ще би трябвало да мине през Народното събрание.

На 6 юни ще има огромна среща сред Министерство на регионалното развитие и Министерство на околната среда и водите за довършването на автомагистрала " Струма " в частта през Кресненското дефиле. Вицепремиерът по климатичните промени Борислав Сандов упорства да има нов Оценка на въздействието върху околната среда и в случай че има опция - да се изиска от Европейска комисия финансиране на различен вид за тази част, който да минава под формата на огромен тунел. Според Караджов метод за разрешаване на този спор е да се стартира строителството на едното платно на автомагистралата по съществуващия Оценка на въздействието върху околната среда и когато той завърши, да се реши въпросът за другото платно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР