В понеделник Григор Димитров ще се завърне официално в Топ

...
В понеделник Григор Димитров ще се завърне официално в Топ
Коментари Харесай

Григор Димитров официално се завръща в Топ 10 на тениса

В понеделник Григор Димитров ще се завърне публично в Топ 10 на международната класация по тенис. Това стана дефинитивно ясно, откакто през вчерашния ден Томаш Бердих (Чех) отстъпи на полуфинала на " Уимбълдън " пред Роджър Федерер (Швейц). Чехът бе единственият, който имаше късмет да измести българския тенисист от десетката, освен това, в случай че завоюва шампионата.

Така Димитров в понеделник ще е №10 с 3160 т., колкото има и Александър Зверев (Гер). Германският тенисист обаче ги е натрупал от един шампионат повече (26 против 25).
За последно Димитров бе в Топ 10 на 23 февруари 2015 година След това в играта му настъпи спад, който го отпрати до №40. Иначе рекордното класиране на българския тенисист е 8-ото място от 4 август 2014 година

В челото на ранглистата няма да има смяна - №1 ще остане Анди Мъри (Вбр), а №2 ще е Рафаел Надал (Исп). Трети и четвърти са надлежно Новак Джокович (Сър) и Стан Вавринка (Швейц), само че тяхното класиране ще зависи от утрешния край. Ако Федерер завоюва своята рекордна 8-а купа от " Уимбълдън " (и усили върха от титли в Големия шлем на 19), тогава той ще се изкачи с две места и ще е №3. Ако пък Марин Чилич (Хър) победи Федерер и вземе втория си трофей от Шлема, тогава той ще се изкачи с една позиция до №5 и ще измести швейцареца надолу до шест място.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР