В понеделник главно около и след обяд ще се развива

...
В понеделник главно около и след обяд ще се развива
Коментари Харесай

След палещия уикенд - така ли ще я караме и през новата седмица

В понеделник основно към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. В Южна България температурите ще са към момента високи - до 35-36 градуса, до момента в който в Северна ще се намалят и ще бъдат 28-32.

С най-вече сдържан северозападен вятър през страната ще премине леден атмосферен фронт и въздушната маса ще се лабилизира.

Над Черноморието ще има краткотрайни нараствания на облачността и към и след обяд тук-там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е най-вече сдържан. Максималните температури на въздуха ще бъдат 30-33 градуса, а температурата на морската вода - 26-28. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и тук-там ще превали и прегъми. Ще духа мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 24 градуса, на 2000 метра - към 16.

И във вторник, 9 юли, след обяд тук-там ще превали и прегърми, в обособени планински региони и в Североизточна България - и по-интензивно. Температурите още ще се намалят. В сряда, 10 юли, през страната ще минава добре изразен леден атмосферен фронт. В доста региони ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии.

Очакват се и градушки. В Южна България има нараснала възможност за обилни количества дъжд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР