В понеделник ГЕРБ ще внесе 7 антикризисни мерки в НС.

...
В понеделник ГЕРБ ще внесе 7 антикризисни мерки в НС.
Коментари Харесай

Добрев: Внасяме 7 антикризисни мерки, няма да струват нито лев на бюджета

В понеделник ГЕРБ ще внесе 7 антикризисни ограничения в Народно събрание ". Това съобщи депутатът Делян Добрев, съобщи БГНЕС. „ Те няма да костват нито лев на държавния бюджет. В същото време имаме вяра, че ще подействат като Редбул върху стопанската система на страната “, сподели Добрев.

Първата мярка е решение на Народно събрание за отплата на цената на тока за бизнеса. Предлагаме тази отплата да продължи през 2023 година като се раздели на две елементи. Абонатите присъединени на ниско и приблизително напрежение да получат 100% отплата за цените над 250 лв/МВтч. Тези, които са непосредствено присъединени към мрежата с високо напрежение, да получат 100% обезщетения над 200 лв/МВтч.

Второто предложение възбрана на либерализация за битовите клиенти. „ Вчера чухме едно доста комплицирано ревю от страна на служебния енергиен министър, че битът ще излиза на свободния пазар, като това бе скрито с две цени на тока. Почти всички семейства ще надскочат тези два прага “, предизвести Добрев. В тази връзка ГЕРБ предлага на Народно събрание експлицитна възбрана за всевъзможни дейности в посока либерализация на пазара на тока за бита до 1 януари 2026 година

Третото предложение е решение на Народно събрание за горивата. Министерски съвет да вкара мито и да изземе свръхпечалбата от горивата, да предприеме други дейности по свое убеждение, които да доведат до 1 лев понижение на цената на горивата на литър. Четвърто предложение е дълготраен контракт за доставките на природен газ. „ Ако бъде извършена открита процедура и бъде определен снабдител на газ друга от съветската, цената ще спадне доста в България “, уточни Добрев. Пето предложение е решение на Народно събрание за лицензиране от АЯР на неруско нуклеарно гориво. „ С оглед на войната в Украйна и ограничаващите ограничения по отношение на Русия, ние би трябвало да подсигуряваме, че нашата АЕЦ ще продължи да работи. От тази позиция предлагаме да се ускорят дейностите по лицензиране на неруско нуклеарно гориво “, прикани Добрев.

Последните две оферти са свързани с облекчение на процедурите за създаване на ВЕИ и да приемем закон за офшорния вятър. „ Тези две оферти ще подсигуряват повече произвеждане на електрическа енергия в страната, което ще понижи и крайната цена на тока “, сподели депутатът от ГЕРБ и акцентира: „ Нито една от тези седем ограничения не е обвързвана с харчене на държавни пари! “. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР