“В понеделник бюджетът ще бъде внесен в парламента. До 25

...
“В понеделник бюджетът ще бъде внесен в парламента. До 25
Коментари Харесай

БСП: Такова повишение на пенсиите не е имало дори и през 2008 г.

“В понеделник бюджетът ще бъде импортиран в Народното събрание. До 25 юни ще бъде признат на второ гласоподаване, с цел да могат от 1 юли българските пенсионери да получат новия размер на пенсиите си. Народното събрание в случай че би трябвало ще работи и събота и неделя, и през нощта, както го е правил, само че това, което сме дали обещание на българските жители, ще го осъществим. " Това съобщи ръководителят на парламентарната група на “БСП за България " Георги Свиленски в предаването “Още от деня " по Българска национална телевизия.

“Мерките на държавното управление оказват помощ на всички български жители, наранени от рецесията ", безапелационен бе Свиленски, акцентирайки, че те оказват помощ на родителите с деца с увеличено данъчно облекчение, на пенсионерите с увеличени пенсии, както и ограничения за бизнеса.

“Такова покачване на пенсиите не е имало даже и през 2008 година Да, има инфлацията, само че страната се стреми да компенсира тази инфлация и даде на възрастните хора вяра, че ще могат, с изплатените пенсии, с компенсационната надбавка, да получат и повече. Това ще стане на две стъпки - юли месец с актуализацията и от 1 октомври - тази правдивост, за която приказваме ", разяснява социалистът.

Той подчертава и компенсацията от 80% от цената над 200 лева мегаватчас на тока на бизнеса, облекченията на Данък добавена стойност на парно, топла вода и електричество и на акциза на горивата, които предстоят да влязат в действие.

“Постигнали сме единодушие по всички ограничения. Антиинфлационните ограничения са за над 2 милиарда лв.. Парите ги има, няма да се тегли заем. Когато няма обири, има пари за пенсии, за обществени заплащания и за пътища. Когато се краде, споделят 13 години, че няма пари да се преизчислят пенсиите. Е, видяхте за една година какъв брой пъти ги преизчислихме ", акцентира Георги Свиленски.

По неговите думи присъединението на Северна Македония към Европейския съюз не е обвързано нито с Плана за възобновяване и резистентност, нито с извършен напън. “Никой не оказва напън нито на Българската социалистическа партия, нито на парламентарната група. Не съм чул и на другите парламентарни групи да им е оказван напън ", сподели още Свиленски. Той обърна внимание, че на последния съдружен съвет, и четирите съдружни колегата са препотвърдили позицията, че ветото на Република Северна Македония ще бъде вдигнато тогава, когато изпълнят контракта от 2017 година

“Колкото по-често се събират институциите, колкото повече си приказват и обменят информация, толкоз по-добре ", разяснява Свиленски концепцията за привикване на Консултативен съвет по национална сигурност по тематиката за Северна Македония, като посочи, че е само в пълномощията на президента е да го свика. “Ако го свика, ние ще присъстваме и ще препотвърдим позицията на Българска социалистическа партия, че Република Северна Македония ще бъде присъединена тогава, когато изпълнят контракта от 2017 година ", заключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР