В понеделник, 15 август, централната банка на Китай намали основния

...
В понеделник, 15 август, централната банка на Китай намали основния
Коментари Харесай

Икономиката на Китай е на ръба на колапса. Точно като САЩ през 2008 година

В понеделник, 15 август, централната банка на Китай понижи главния лихвен %, което съставлява второ понижение тази година. По този метод се изтеглят пари в брой от банковата система.

Анализаторите считат, че тази разлика в политиката спрямо други огромни международни стопански системи, повишаващи лихвите, е обвързвана с решимостта на държавното управление да поддържа забавящата се стопанска система, оповестява Reuters.

На 17 август известният вложител в недвижими парцели Греъм Стефан показа в Twitter своята позиция за настоящото положение на китайската стопанска система. Той изяснява, че китайските вложители през днешния ден наподобяват безусловно " захласнати " от недвижимите парцели, влагайки до 70% от благосъстоянието си точно на този пазар.
 Бойкот на ипотечните заеми в Китай: банките могат да изгубят 350 милиарда $
Бойкот на ипотечните заеми в Китай: банките могат да изгубят 350 милиарда $

Множество закъсали планове подкопаха доверието на стотици хиляди купувачи на жилища

Поради ненадеждността на китайския фондов пазар, защото китайският показател Shanghai Composite не се е възстановил от своя връх от 2008 година, макар утрояването на Брутният вътрешен продукт на страната от този момент, китайските жители избират да влагат в недвижими парцели.

" Китайската стопанска система претърпява съвсем цялостен колапс. Близо половин милион клиенти са изгубили своите депозити, защото банките са отпускали безсистемно заеми на строителни бизнесмени, които в този момент са изправени пред лавина от неизпълнения. Ето историята, която китайското държавно управление не желае да знаете ", споделя Стефан.

Според последните данни от бранша междинната цена на жилище в Пекин може да доближи до 25 пъти междинния годишен приход на хората. За съпоставяне, в Ню Йорк нормално доближава до 10 пъти.
 Китай понижи американските си облигации с $13 милиарда
Китай понижи американските си облигации с $13 милиарда

Япония остава най-големият собственик на дългови отговорности на Съединени американски щати

Огромното търсене и високите цени доведоха до това бизнесмените да продават авансово жилища, които даже не са издигнати, употребявайки тези пари, с цел да започват нови планове. Така те основават цикъл, сходен на схемата Понци.

И защото вложителите започнаха да просрочват отговорностите си, рецесията с недвижимите парцели се популяризира към банките, които дават пари за планове.

Към момента над 400 000 клиенти са станали жертва на сходни действия, публичното доверие в банковата система е спаднало внезапно, а държавното управление се намесва, с цел да избегне бягство от банки и ликвидни сривове. Тези тактики обаче наподобяват в най-хубавия случай съмнителни.

Такова развиване може да докара до това Китай да пропусне своя ритъм на напредък на Брутният вътрешен продукт от 5,5% и това е нещо, което вложителите би трябвало да наблюдават доста деликатно.

В умозаключение, китайските компании имат доста вложения в акции в Съединени американски щати, затова икономическите проблеми в Китай могат да доведат до ликвидация на тези холдинги.

Независимо от сериозността на рецесията с недвижимите парцели в Китай, вложителите би трябвало да внимават за разнообразни макро трендове, които се случват по света. Икономиките към момента са нежни поради загубите, претърпени по време на блокиранията, поради на Covid-19. Следователно, неочаквани разпродажби на пазарите на акции могат да се случат, откакто някой нов потрес удари пазарите.
 Жилищната рецесия в Китай топи междинната класа
Жилищната рецесия в Китай топи междинната класа

В момента развиването на бранша на недвижимите парцели в цялата страна е в застой и цените на жилищата падат
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР