В понеделник, 13 май, спот ETF-ите за Биткойн и Етериум

...
В понеделник, 13 май, спот ETF-ите за Биткойн и Етериум
Коментари Харесай

Хонконгските крипто ETF регистрираха изходящи потоци в размер на $40 милиона

В понеделник, 13 май, спот ETF-ите за Биткойн и Етериум в Хонконг претърпяха общ отлив от $39.3 милиона, съгласно предварителните данни на Farside Investors.

Този отлив бележи най-високата стойност, откогато институционалните капиталови артикули бяха въведени на Хонконгската фондова борса на 2 май. Спот фондовете за Биткойн от емитентите Bosera, China Asset Management и Harvest общо изгубиха $32.7 милиона, до момента в който фондовете за Етериум от същите емитенти изгубиха $6.6 милиона.

SoSoValue регистрира чисто назад изкупуване на 519.5 BTC за един ден, като дневният оборот възлизаше на $4.25 милиона. Понастоящем фондовете имат 3,560 BTC на приблизителна стойност $222.5 милиона по настоящи цени.

Сериозният отлив в понеделник обръща предходния позитивен баланс на общия поток, който в този момент възлиза на негативна стойност от $20.9 милиона, дейно заличавайки всички облаги от стартирането им.

Същевременно в Съединени американски щати Биткойн ETF-ите означиха дневен приток от $66 милиона в същия ден. Този приток , воден от фонда FBTC на Fidelity с $38.6 милиона и следван от Bitwise BITB с $20.3 милиона, контрастира с предходните два търговски дни, в които продуктите бяха напуснати за $96 милиона.

GBTC на Grayscale също означи нулев чист поток за деня, защото изходящите потоци от него се забавиха. Откакто се трансформира в спот ETF, фондът е изгубил към 330,650 BTC, които се правят оценка на към $20 милиарда по настоящи цени.

Що се отнася до по-широкия крипто пазар, общата пазарна капитализация доближи $2.40 трилиона, отбелязвайки растеж от 2% за деня. Към момента на писане на публикацията Биткойн се търгува на цена от $61,780. Етериум показва сходен модел, запазвайки равнище при $2,900.

Алткойните демонстрираха най-вече облаги, като Solana , Dogecoin , Shiba Inu и Near Protocol бяха водещи в възобновяване към меме монетите.

Перспективите за крипто пазара остават повлияни от фактори като данните за инфлацията, като през последния месец пазарите претърпяха тесни диапазони на фона на продължаващата консолидация.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР