В понеделник, 12 юни 2023г. от 18:00 часа в Художествена

...
В понеделник, 12 юни 2023г. от 18:00 часа в Художествена
Коментари Харесай

Годишен концерт на камерния хор на габровските момчета

В понеделник, 12 юни 2023г. от 18:00 часа в Художествена изложба „ Христо Цокев “ ще се състоистаналия към този момент традиция Годишен концерт на камерния хор на габровските момчета.

Възроденият преди тъкмо 10 години хор, от Ротари клуб Габрово, набира от ден на ден последователи и прави от ден на ден концертни изяви.

В концерта ще прозвучат патриотични, типичен и модерни песни от български композитори – Емануил Манолов, Добри Христов, Добри Чинтулов, Юлия Ценова, Андрей Дреников и други. Между тези осъществявания, ще има и изненади от посетител реализатори. Хорът, под диригентството на Румяна Гръблева и клавирния акомпанимент на Мирела Валявичарска, посвещава концерта в памет на диригента Димитър Цонев – доайен на мъжкото хорово пеене в Габрово. Така, хорът се включва и в благотворителната идея на Ротари клуб Габрово обвързвана с креативното и практическо развиване на децата от Габрово и района.

Входът за концерта е безвъзмезден, само че ще има и кутия за дарения, чиято цел ще бъде разяснена при започване на събитието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР