В поне девет германски провинции срещу коронавируса вече са били

...
В поне девет германски провинции срещу коронавируса вече са били
Коментари Харесай

Облекчаването на мерките щяло да доведе ново затваряне на държавата

 В най-малко девет немски провинции против ковид към този момент са били ваксинирани хора, които още не са били наред, сочи изследване на организация ДПА. Сред тях има локални политици, духовници, пожарникари и служители на реда.

" Въпросът е обвързван с една доста комплицирана логистика. Винаги може да се случи сега на имунизация да отпаднат хора, които са декларирали предпочитание. Когато дозите са готови, имаш два разновидността - или да ги изхвърлиш, или да ги дадеш на някого, който има опция да се появи в точния момент ", коментира д-р Борис Таблов - анестезиолог и реаниматор в Германия. 

Според него в случай че отзвукът oколо абсурда е станал твърде огромен и ще има глобени.

" Най-вероятно казусът е сложен. Заявката на имунизациите се случи некоординирано и би трябвало медицинските специалисти да дадат отговор какво са посъветвали Съюза. Отличниците - Англия, Израел, Съединени американски щати са реагирали най-рано и са поръчали огромни дози. На тази база със солидарния модел на разпространяване в Европейски Съюз и незадоволителните доставки, всички страни срещнаха компликации ", разяснява доктор Таблов.

Той добави, че немалка част от специалистите в Германия считат, че за толкоз комплициран логистичен развой, какъвто е имунизирането, въпреки всичко процесът напредва.

" Има отмалялост. Тя се вижда най-ясно по време на полемики преди всяко последващо решение на държавно управление. Локдаунът в Германия стартира в средата на ноември. Вече 3 месеца животът на практика е мощно стеснен ", изясни анестезиологът пред .

Според него обаче, преждевременното облекчение на ограниченията на база на релативно положителни резултати води до ново затваряне в идващ стадий. 

" Мека тактика на фона на възходящи цифри е много рисковано. Аз съм на страната на тези, които са за по-разумен метод ", безапелационен бе експертът.

Той изясни, че сега магазините за нехранителни артикули, заведенията за хранене, кафенетата, музеите или спортните уреди ще остават затворени, а образователният развой в страната се организира отдалечено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР