В полза на запазването на текущия период за осъществяване на

...
В полза на запазването на текущия период за осъществяване на
Коментари Харесай

Висшата лига взе решение кога да затваря летният трансферен прозорец

В изгода на запазването на настоящия интервал за реализиране на прехвърляния през лятото гласоподаваха тимовете от Висшата лига гласоподаваха. Това значи, че трансферният прозорец в Премиър лийг ще затваря преди началото на сезона.
На авансово уговорена среща в Лондон отборите от Висшата лига дадоха своя избор, като гласовете им се оказаха съвсем равностойни - 11 в интерес на това да се резервира сегашната дата и 9 в интерес на това да се върне предходната дата, която бе 31 август.
Точната дата, на която ще затваря прозорецът за тимовете от Висшата лига, е 9 август. Това бе по този начин и през миналото лято, само че се видяха и дефекти в сходна тактика.
Проблемът идваше от това, че останалите шампионати в Европа затварят своите прозорци едвам в края на август, което от своя страна им разрешава да договарят с играчи от Острова.
Грандът Манчестър Юнайтед бе един от тимовете, който бе срещу смяната, като настояваше да бъде възобновена остарялата дата, която се резервира за останалите топ шампионати на Стария континент, като се изключи Италия. Те акцентираха като аргумент това, че не могат да реагират при опити да бъде закупен техен състезател.
Промяната бе въведена за да не се отвлича вниманието на футболистите във Висшата лига, които да могат да се концентрират напълно върху към този момент почналия сезон в шампионата.
Критиците обаче са на мнение, че тези ограничения не извършват ролята си, тъй като тимовете отвън Англия не престават да имат опцията да търгуват за играчи от Острова.
Затварянето на трансферния прозорец в Англия лимитира само входящите прехвърляния на тимовете във Висшата лига, само че не и изходящите.
Още по тематиката прочетете в sportlive,bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР