В полунощ приключва предизборната кампания преди редовните избори за 45-о

...
В полунощ приключва предизборната кампания преди редовните избори за 45-о
Коментари Харесай

Последен ден от предизборната кампания у нас

В среднощ завършва предизборната акция преди постоянните избори за 45-о Народно заседание на 4-и април. След 00:00 ч. се не разрешава пропагандата, както и разгласяването, под каквато и да е форма, на резултати от допитвания до публичното мнение. 

Предизборната акция започва на 5 март и за първи път протече в изискванията на пандемия и изключителна обстановка. 

За вота на жителите се надпреварват 22 партии и 8 обединения. 6 895 са претендентите за депутати във всички 31 многомандатни изборни региони, които се състезават за 240 места в Народното събрание. За съпоставяне на предходните парламентарни избори през 2017 г. кандидатите бяха 4732 или с 2264 по-малко. 

Около 6,7 милиона българи имат право на глас на изборите. Ще се гласува в над 11 900 секции. В 9 394 секции в страната ще има машинно гласоподаване. Броят на изборните секции в чужбина ще е 465. В лечебните заведения ще има минимум 88 COVID-секции. Хората под карантина ще могат да гласоподават с преносима изборна кутия, само че карантираните в интервала от 1-4 април няма да могат да гласоподават. Подвижните секции за хората с увреждания са над 400.

Над 20 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще охраняват вота в неделя. 35 са медиите, упълномощени да отразяват изборния ден. Сред тях има и пет интернационалните - Франс прес, Ройтерс, Асошейтед прес, Ал Джазира Англия и македонският Канал 5. Пет социологически организации ще работят по правенето на екзитпол. 

От 8 март е разполагаем денонощна телефонна линия 02/90 112 98 и имейл, на който всички жители, които желаят, могат да подават сигнали, свързани с нарушаване на изборния развой, настрана такива сигнали могат да бъдат подавани и в районните ръководства и на телефон 112.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР