В полски град Жешов е регистрирано огнище на заразяване с

...
В полски град Жешов е регистрирано огнище на заразяване с
Коментари Харесай

Епидемията от легионелоза в Полша се разраства

В полски град Жешов е записано огнище на заразяване с бактерията Legionella pneumophila, извършител на легионелоза, легионерската болест. Докладва се за 8 умряли и около 130 са били приети в болница с тази диагноза. Жешов се намира покрай границата с Украйна.
Прочетете още
Източникът на болестта към момента не е открит, само че се допуска, че това е водоснабдителната система. Поради това се възнамерява в нея да се влее хлорен разтвор с централизация 20 пъти по-висока от естествената. След това ще бъде невероятно да се употребява вода от водоснабдителната система в продължение на няколко дни. 

Последната жертва е 90-годишен мъж, който е умрял в Университетската клинична болница в Жешов, където е постъпил след заразяване с бактерията Legionella pneumophila. 

Някои наблюдаващи обърнаха внимание на обстоятелството, че покрай Жешов се намира огромен логистичен център, през който се доставят западни оръжия за Украйна. По тази причина управляващите реагираха на появяването на болестта стремително. Седмица по-късно санитарно-епидемиологичната ревизия в града разгласи епидемиологична паника. Случаят стана недоверчив, когато се оказа, че има несвързани между тях източници на болест.

Станислав Зарин, заместник-координатор на полските специални служби е декларирал, че измежду аргументите за инспекцията са опитите на Русия да всява " суматоха " измежду съдружниците на Украйна. " Това е фактор, който ни накара (да предприемем) стъпки за елиминиране на някои сюжети ", е коментирал Зарин.

Легионерската болест е белодробна зараза, която се получава при поемане, а не посредством приемане на вода. Обикновено заболяването се развива тук-там като хотели, лечебни заведения или офиси, където бактериите са попаднали във водоснабдяването, климатични системи или в кранове и душове, които не се употребяват постоянно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР