В Полша вече се прокрадват идеи за бойкот на плейофа

...
В Полша вече се прокрадват идеи за бойкот на плейофа
Коментари Харесай

В Полша обмислят бойкот на плейофа за класиране на Световно първенство с Русия

В Полша към този момент се прокрадват хрумвания за протест на плейофа за класиране на Световно състезание сред Русия и Полша. Срещата би трябвало да се състои на 24-и март в Москва и е част от полуфиналните квалификации за Катар 2022, само че доста почитатели и специалисти настояват, че полският народен тим не би трябвало да пътува до Москва поради политическите събития от последните дни.

Полската футболна асоциация възнамерява да изпрати публично писмо до ФИФА и УЕФА, в което ще изрази опасения по отношение на цялостната обстановка. На този стадий обаче не се чака напън от Полша мачът да бъде на безпристрастен терен.

„ Призивите Полша да бойкотира мача в Москва е изцяло несериозно държание. Някой желае да блесне в обществените мрежи, само че няма визия за действителността. Нито Боник, нито Ковалски, нито някой различен ще решат сами. Само ФИФА може да направи това. Все още няма съображение по тази причина. УЕФА се занимава единствено с плейофите административно - да вземем за пример назначава съдии “, разяснява Збигнев Бониек, вицепрезидент на УЕФА и някогашен президент на полския футбол.

„ В случай на протест ФИФА ще накаже Полша и никой няма да плаче за нас. Русия ще играе в Катар “, добави Бониек.

„ Има ли опасност за нашите играчи в Москва? Не. Така че няма причина ФИФА да реалокира мача в Катовице, както бихме желали, или на безпристрастен терен. Имахме такава обстановка, когато се срещнахме с Израел в Йерусалим. Като президент на Полската футболна асоциация. Имах двама такива играчи в моя тим, които не желаеха да летят, тъй като се опасяваха от ракетна офанзива. Получих увещание от израелското външно министерство, че е безвредно. Имаше мач, спечелихме и се прибрахме живи и здрави “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР